Papa Francisc: Sunt un dezastru în ceea ce priveşte tehnologia

0
451

Papa Francesco celebra la domenica delle palmePapa Francisc, care a spus că internetul este „un dar de la Dumnezeu”, a dezvăluit, răspunzând unei întrebări ce i-a fost adresată de o adolescentă într-o conversaţie pe webcam, că este un „dezastru” în ceea ce priveşte tehnologia şi că nu ştie cum să folosească un computer.

Alicia, care locuieşte în Spania, a participat la iniţiativa Google Hangout pentru copii cu nevoi speciale. Ea l-a întrebat pe papa Francisc dacă îi place să facă fotografii şi să le descarce apoi în computerul său, relatează AFP.

„Trebuie să-ţi spun adevărul. Sunt un dezastru în ceea ce priveşte maşinile”, a spus papa Francisc. Suveranul pontif a folosit cuvântul spaniol „tronco”, care s-ar traduce prin „trunchi de copac” sau „buştean”. Cuvantul desemnează în limbajul familiar o persoană foarte neîndemânatică sau care nu se pricepe deloc în anumite domenii.

„Nu ştiu să folosesc computerul”, a adăugat, râzând, papa Francisc, în vârstă de 78 de ani. „Ce ruşine, nu-i aşa?”, a continuat el.

Anul trecut, suveranul pontif a spus într-un mesaj de-al său, referindu-se despre comunicaţii, că internetul este „un dar de la Dumnezeu” care ar putea să contribuie la unirea oamenilor. În acelaşi mesaj, papa Francisc i-a îndemnat pe credincioşi să îşi oprească telefoanele inteligente. El a mai adaugat ca trebuie să vorbească mai des între ei.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.