Papa Francisc, despre rădăcina răului social

0
112

papafrancisc-1403275705Suveranul Pontif susţine, într-un mesaj pe Twitter, că a descoperit care este „rădăcina răului social”. De altfel, opinia sa este conformă cu observaţiile făcute pe această temă şi cu alte ocazii.

Mesajul Papei Francisc a fost unul scurt, fără explicaţii: „Inegalitatea este cel mai mare neajuns cu care se confruntă oamenii”, a scris Suveranul. Anterior, Papa Francisc scrisese un alt mesaj în care făcea apel la responsabilitatea fiecăruia de a-i ajuta pe cei aflaţi în nevoie. „Niciunul dintre noi nu trebuie să creadă că e scutit de preocuparea pentru cei săraci şi pentru asigurarea dreptăţii sociale”, a scris Papa.

Anul trecut, Suveranul Pontif a emis, de altfel, o declaraţie de misiune pentru pontificatul său în care spunea că omenirea este chemată mai întâi să aibă grijă de aproapele său şi de cei săraci. „Banii trebuie să servească, nu să excludă! Papa iubeşte pe toată lumea, bogaţi şi săraci, deopotrivă, şi este obligat, în numele lui Hristos, să reamintească tuturor că cei bogaţi trebuie să acorde respect şi să-i ajute pe cei săraci”.

Sursa:  revista „Lumea”, nr. 7/2014

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.