Proiecţie de film într-un amfiteatru din Salina Turda, aflat la o adâncime de 80 de metri

0
253

Filmul „Până în zori”, regizat de Goran Paskaljevic, va fi proiectat, vineri, în amfiteatrul din mina Rudolf din Salina Turda.

Până în zori - proiectie la turda

Salina se afla la o adâncime de 80 de metri. Vizionarea, care este o premieră, este permisă tuturor vizitatorilor, pe baza biletului de intrare.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de reprezentanţii Salinei Turda, aceasta va găzdui pentru prima dată o proiecţie de film. „Evenimentul are rolul de a readuce bucuria trăirii experienţei cinematografice într-un oraş în care marile ecrane au fost date uitării”.

Vineri, de la ora 18.00, va fi proiectat filmul sârbo-croato-francez „Până în zori” (2012), în amfiteatrul minei Rudolf, la 80 de metri sub pământ.

Filmul sârbului Goran Paskaljevic a fost distins cu Premiul special al juriului la Festivalul Internaţional de Film Palm Springs din California.

Următorul film se va difuza în Salina Turda în 16 august.

Directorul Salinei Turda este Vasile Nemeş. El a subliniat, în comunicat, că prin seria de proiecţii care vor fi organizate în salină se va încerca „readucerea filmului pe agenda locuitorilor” oraşului.

„Odată cu închiderea cinematografului din Turda, s-a pierdut unul dintre elementele care dădeau viaţă oraşului. Prin seria de proiecţii pe care le vom organiza în salină, vom încerca să readucem filmul pe agenda locuitorilor urbei. Peliculele pe care le-am ales pentru difuzare vor avea, în acelaşi timp, şi o funcţie de educare a publicului datorită subiectelor abordate şi problemelor pe care le ridică. Acest eveniment s-a născut din dorinţa de a da încă o întrebuinţare salinei. Ea poate fi spaţiu cultural în care oamenii îşi petrec timpul în mod plăcut”, a afirmat Nemeş.

Exploatarea sării la Salina Turda datează din epoca romană.

Salina a fost închisă în 1932 şi a fost redeschisă pentru public şi pentru pacienţii cu boli respiratorii în 1992.

De la deschiderea din 1992 până în prezent, Salina Turda a fost vizitată de aproximativ 2 milioane de turişti români şi străini.

Sursa Mediafax

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.