Pagerul. Ştiaţi că…?

0
375

Pagerul este un aparat de telecomunicaţii fără fir care primeşte şi afişează mesaje numerice sau text. Aparatul funcţionează pe baza frecvenţelor radio şi permite utilizatorului să primească mesaje transmise pe o anumită frecvenţă într-o reţea specială de staţii radio. Pagerele cu o singură cale pot doar să primească mesaje, iar pagerele de răspuns şi pagerele cu două căi pot recepţiona şi pot răspunde la mesaje folosind un transmiţător intern.

pagerIstoria pagerului

În anul 1921, primul sistem similar pagerului a fost utilizat de către Departamentul de Poliţie din Detroit. Inventatorul acestui dispozitiv s-a numit Alfred J. Gross, iar pagerele sale au fost folosite pentru prima dată în Spitalul Evreiesc din New York.

Conform www.cineainventat.ro numele de “pager” a fost folosit pentru prima dată în 1959. Apoi, în anul 1960 John Francis Mitchell a combinat elementele unui “Motorola” cu tehnologia radio de la automobile şi a creat primul pager cu tranzistor. De atunci, tehnologia pagerului a continuat să avanseze, iar adopţia pagerului a continuat să se extindă până la începutul anilor 1990.

Pe de altă parte primul pager pentru consumatori de succes a fost “Pageboy I” introdus pentru prima dată în anul 1974 de cei de la “Motorola”. Acesta nu avea ecran şi nu putea stoca mesaje, dar era portabil şi anunţa purtătorul că un mesaj a fost trimis.

Odată cu apariţia noilor telefoane mobile din zilele noastre pagerele au devenit nişte aparate pe cale de dispariţie.

Totuşi, există domenii şi locaţii, unde simplitatea, siguranţa în funcţionare şi costurile reduse ale pagerelor reprezintă avantaje semnificative.

Mădălina M.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here