Pădurea Baciu-Hoia una dintre cele mai ciudate păduri din lume

0
1253

Pădurea este un mediu în care ne deconectăm, ne eliberăm se stresul acumulat. Acolo uităm de tehnologie, facem pace cu natura și ne  bucurăm de liniște. Dincolo de frumusețea ei, pădurea este un loc unde descoperim de fiecare dată ceva nou. Cele mai surprinzătoare și stranii păduri din lume.

În vremuri străvechi pădurile ocupau aproximativ 50% din suprafața Terrei. Astăzi doar 9.4% din întinderea planetei noastre mai este împădurită. Mulți dintre noi asociază pădurile cu arbori și verdeață, dar ecosistemul pădurii este mult mai complex, incluzând o varietate de specii de plante și animale, precum și un flux continuu de energie cu influențe majore asupra mediilor înconjurătoare. Zonele împădurite participă la îmbunătățirea calității aerului și apei. Pădurile sunt un factor important de reglare a climei și asigură stabilitatea terenurilor și solului. Dar pădurea este și un mediu în care ne deconectăm, ne eliberăm se stresul acumulat. Acolo uităm de tehnologie, facem pace cu natura și ne  bucurăm de liniște.

Pădurea ne surprinde de fiecare dată prin diversitatea sa, este un loc misterios, unde nu știi ce vei găsi după următorul pâlc de copaci. Dincolo de frumusețea ei, pădurea este un loc unde descoperim de fiecare dată ceva nou. Iată care sunt cele mai ciudate cinci păduri din lume, conform publicației Listverse.

Pădurea de pe Insula North Sentinel

padureaInsula  North Sentinel, situată în Golful Bengal, este un adevărat paradis. Arhipelagul de 72 kilometri pătrați este un teritoriu cu totul sălbatic, cu vegetație luxuriantă, copaci foarte bătrânii și înconjurat de recife de corali. Unicitatea sa se datorează faptului că îi lipsesc complet porturile naturale. Nu a fost niciodată colonizată de popoarele europene și despădurită.

Zona este locuită de un trib, Sentinelese, care respinge cu fermitate conexiunile cu lumea modernă. În decursul timpului,  oricine a încercat să se apropie de insulă a fost întâmpinat de o ploaie de săgeți. În anul 2004, la câteva zile după ce insula a fost lovită de un tsunami, un elicopter a încercat să se apropie cu provizii și ajutoare pentru supraviețuitori, dar a fost întâmpinat de o ploaie de săgeți.

Pădurea Crooked

padureaPădurea Crooked, situată în apropierea satului Nowe Czarnowo, Polonia este un crâng de 400 de pini cu o formă neobișnuită: trunchiul lor este curbat spre nord, în unghi de 90 de grade, imediat deasupra solului. În jurul acestui crâng se află o pădure mare de pini drepți. Deși nu se cunoaște motivul pentru arborii sunt curbați, se pare că pinii au fost plantați în anul 1930, când zona aparținea Germaniei și curbați cu ajutorul unor unelte speciale.

Există, de asemenea, și o serie de teorii mai puțin plauzibile. Una dintre acestea vorbește de o anomalie legată de gravitație; o alta de o iarnă grea cu zăpadă abundentă; iar alta spune că pe când erau puieți arborii au fost striviți de tancuri. Nici una dintre aceste teorii nu explică de ce doar acești pini au această formă neobișnuită și de ce toți sunt înclinați spre nord.

Pădurea Roșie

padureaCunoscută și ca Wormwood Forest se află la 10 kilometri distanță de fosta centrală Cernobîl, lângă orașul ucrainean Pripyat. În urma accidentului de la Cernobîl, pădurea s-a uscat și a murit. Resturile copacilor au fost distruse cu buldozerul și acoperite cu nisip și pământ. Peste ele au fost plantați puieți de pin. Astăzi Pădurea Roșie este unul dintre cele mai radioactive locuri de pe Terra. 90% din radioactivitatea zonei este concentrată în sol.

Marea de copaci sau Aokigahara

padureaSituată la baza Muntelui Fuji, în nord–est, pădurea Aokigahara conține o serie de caverne și copaci gigantici. Din cauza densității arboricole foarte mari, pădurea este foarte întunecată. Aceasta este cauza pentru care puține animale trăiesc aici.

Pădurea are o reputație de a fi cel mai nefericit loc de pe Terra, din cauza numărului mare de persoane care aleg să își încheie socotelile cu viața în acest loc. Autoritățile locale au montat plăcuțe pe care scrie „Viața este cel mai prețios dar” și „gândește-te înainte să faci vreun gest necugetat”.

Majoritatea turiștilor care au intrat în această pădure au raportat senzații ciudate. Ei afirmă că au văzut siluete diverse și au auzit zgomote neobișnuite.

Este un fapt confirmat că busolele nu funcționează aici. Cu toate că există multe legende în jurul pădurii, se pare că busolele nu funcționează din cauza depozitelor de fier din solul vulcanic.

Pădurea Hoia-Baciu

padureaNumită și „Triunghiul Bermudelor” din România, pădurea Hoia-Baciu este situată în județul Cluj. Pădurea este cunoscută pentru fenomele paranormale care se petrec aici. Și-a căpătat acest renume după ce un cioban cu turma sa de 200 de oi  s-a pierdut în desișul pădurii și nu a mai fost găsit. Localnicii care stau în apropierea pădurii se tem să intre în ea. Cei care și-au învins temerile și au pătruns în pădure s-au plâns de senzații ciudate. Au descris și probleme fizice precum greață, migrene, vărsături și iritații cutanate.

Pădurea Hoia-Baciu și-a câștigat reputația în fenomene stranii. Locuitorii spun că aici au văzut sfere luminoase și diferite apariții. Ei afirmă că din pădure se aud chicoteli feminine inexplicabile. Turiștii care au venit să viziteze pădurea vorbesc despre un ciudat sentiment  de a fi privit și de o senzație de anxietate. Chiar și camerele foto au surprins imagini inexplicabile…

Pe Pământ există o diversitate de locuri unice și stranii în jurul cărora circulă legende fascinante, chiar înspăimântătoare. Cu toate acestea ele nu încetează să atragă mii de turiști dornici să le dezlege misterele. Lista lor nu se rezumă la aceste locuri incredibile, lumea înconjurătoare este plină de zone care geografice  în care explicațiile științifice nu au găsit încă răspunsul.

Pentru mai multe articole despre minunile lumii accesați rubrica Internațional.

Emanuela P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.