Orzul Verde – Bobul Miracolelor

0
351
Orzul verde Orzul verde are o multitudine de beneficii pentru intestin, colon, diabet şi inimă. Orzul este un bob de cereală extrem de schimbător, cu o aromă bogată şi savuroasă de nucă, cu o consistenţă păstoasă deoarece conţine gluten.

La aspect seamănă cu bobul de grâu. Maltoza este un zahăr făcut din orz întrebuinţat ca îndulcitor pentru siropuri sau folosit ca ingredient pentru bere şi alte băuturi alcoolice. S-a dovedit că orzul şi consumul de cereale integrale oferă un sprijin protector împotriva bolilor de inimă: diabet, obezitate sau moarte prematură. Se recomandă zilnic cel puţin 3 porţii de cereale integrale. Bobul de orz conţine fibre, fosfor, seleniu, cupru şi mangan. Seleniul combate cancerul de colon şi boli la inimă, cuprul tratează artrita, iar calciul şi fosforul ajută la formarea matricei minerale a oaselor.

Orzul verde reglează activitatea colonului şi a intestinului

Orzul verde oferă sănătăţii intestinale un impuls favorabil. Consumul de orz scade riscul de cancer de colon şi de hemoroizi. Un studiu efectuat pe femei ce au consumat orz zi de zi timp de 16 ani a demonstrat că acestea au avut mai multă protecţie împotriva calculilor biliari cu 13% mai mic.

Orzul verde scade colesterolul şi riscul bolilor de inimă

Fibrele orzului conţin acid propionic, iar acestea sunt responsabile pentru reducerea nivelului de colesterol din sânge, conţin de asemenea beta glucan, care ajută la scăderea colesterolului prin stimularea acizilor biliari şi eliminarea acestora din organism prin fecale. Consumul de alimente bogate în fibre, cum este orzul, ajută la prevenirea bolilor de inimă. Fibrele din orz pot împiedica creşterea nivelului de zahăr la persoanele cu diabet zaharat.

Orzul verde combate insuficienţa cardiacă

În rândul persoanelor învârstă insuficienţa cardiacă este principala cauză de spitalizare. Consumul de cereale integrale şi fibre dietetice reduce riscul de hipertensiune arterială şi atac de cord.

Orzul verde reduce substanţial riscul de diabet zaharat tip 2

Cerealele integrale şi orzul verde sunt o sursă de magneziu şi calciu. Acestea acţionează asupra enzimelor din organism. Persoanele supraponderale care consumă des cereale integrale, riscul de obezitate şi diabet zaharat tip 2 este cu 31% mai mic. Orzul are un control sănătos asupra zahărului din sânge; consumul zilnic de alimente lactate degresate este necesar în reducerea riscului de diabet zaharat de tip 2 cu 13%

Mădălina M.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.