Top 23 de orașe cu cea mai bună calitatea a vieții

0
344

În fiecare an, Mercer, una dintre cele mai mari companii de consultanță HR, realizează un index – Quality of Living Index. Acesta analizează orașele cu cea mai bună calitate a vieții.

Clasamentul este foarte complex, el fiind realizat anual pentru a ajuta companiile multinaționale și nu numai, să-și trateze echilibrat angajații atunci când sunt trimiși în misiuni internaționale.

Londra și New York nu sunt nici pe departe în topul listei.

Mercer a analizat 450 de orașe din întreaga lume.

Itemii de care au ținut cont în realizarea clasamentului privesc orașele cu o superioară calitate a vieții, sunt următorii:

• Mediul politic și social (stabilitatea politică, nivelul de criminali tate, aplicare legii)
• Mediul economic (cursul valutar și serviciile bancare)
• Mediul socio-cultural (libertatea presei/cenzura media, limitarea libertății personale)
• Considerații medicale (bunuri și servicii medicale, boli infecțioase, canalizarea, eliminarea deșeurilor, polare aerului)
• Școală și educație (disponibilitatea școlilor internaționale)
• Servicii publice și transport (electricitate, apă, transport public, congestionarea traficului )
• Recreația (restaurante, teatre, cinema, sport și timp liber)
• Bunuri de consum (disponibilitatea produselor alimentare/lucruri de uz cotidian, mașini)
• Locuințe (închirieri, electrocasnice, mobilier, servicii de întreținere)
• Mediul înconjurător (climă, dezastrele naturale)

Clasamentul Mercer conține 230 de orașe, noi le vom expune pe primele 23:

23. Montreal, Canada

Unul din cele 5 orașe canadiene care se află în clasament. Orașul vorbitor de limba franceză s-a impus ca centru de comerț, financiar și tehnologic.

22. Perth, Australia

Australia are unul din cele mai inalte niveluri de trai din intreaga lume. Orasul australian detine, de asemenea, una din cele mai frumoase plaje din tara

21. Luxemburg

Micuța țară europeană, aflată la granița cu Belgia, Franța și Germania, este incredibil de bogată și are un nivel al criminalității foarte scăzut.

20. Stockholm, Suedia

Capitala este considerată unul din cele mai bune locuri de trăit, din lume. Calitatea vieții este bună datorită echilibrului între muncă, viața, siguranță și mediu.

19. Hamburg, Germania

Cel mai important oraș-port din nordul Germaniei. Orașul a devenit un centru pentru mass-media și industrie și găzduiește cea de-a doua bancă, cea mai veche, din lume: Berenberg Bank.

18. Otawa, Canada

Acest oraș este considerat ca fiind cel mai educat din Canada, cu foarte multe instituții de cercetare și de cultură. De asemenea, are o rată a șomajului scăzut și este considerat un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

17. Toronto, Canada

Capitala financiara a Canadei. Gazduieste una din primele cinci banci din tara. Se dezvolta in industria divertismentului și găzduiește în fiecare an celebrul Festival de Film de la Toronto.

16. Melbourne, Australia

Capitala este considerată una dintre cele mai bune locuri din lume pentru educație, sănătate, cercetare și dezvoltare. Turismul și divertismentul contribuie la bogăția orașului.

15. Wellington, Noua Zeelandă

“Orașul Kiwi” se află sus în clasament și are o vreme sublimă. Este centru politic al țării și este al-doilea cel mai populat oraș din Noua Zeelandă.

14. Berna, Elveția

Orașule este considerat a fi al doilea cel mai sigur oraș din lume. Este bogat în agricultură, dar și în industria tradițională; are o rată a șomajului scăzută, iar sectorul tehnologic este în creștere.

13. Berlin, Germania

Capitala țării se numără printre orașele cu o calitatea a vieții excelentă, cu oportunități de angajare foarte bune. De asemenea, siguranța cetățenilor este ridicată și, în plus, există o mulțime de posibilități de a petrece timpul liber.

12. Amsterdam, Olanda

Unul dintre centrele financiare ale Europei, faimos fiind pentru înaltul standard al calității vieții. Este considerat favorit pentru relocarea companiilor după Brexit. Orașul cosmopolit oferă cetățenilor o viață modernă, urbană, dar și relaxantă.

11. Sydney, Australia

Orașul reprezintă 7% din economia țării. 22% dintre cetățeni lucrează în domeniul financiar. Mediul înconjurător, vremea și activitățile culturale propulsează orașul sus, în clasament.

10. Basel, Elveția

Micuțul oraș, cu o populație de aproximativ 165.000 de persoane se situează între granițele cu Germania și Franța, are peisaje uimitoare și o economie puternică.

9. Copenhaga, Danemarca

Orașul este văzut ca unul dintre cele mai “fericite” locuri din lume. Inițial, un sătuc de pescari, Copenhaga s-a dezvoltat și a devenit un oraș bogat în cultură, faimos fiind pentru echilibru între muncă și viața.

8. Geneva, Elveția

Orașul este perceput ca centru urban al diplomației și găzduiește cei mai bogați oameni ai lumii. Este un loc sigur și are o populație foarte educată.

7. Frankfurt, Germania

Se axează pe comerț și este gazda a celor mai renumite expoziții din lume, cum ar fi Salonul Auto de la Frankfurt.

6. Dusseldorf, Germania

Orașul din Germania de Vest este cunoscut pentru industria modei și artă.

5. Vancouver, Canada

Este printre cele mai dense orașe din Canada, 52% din populație vorbește altă limbă decât engleză.

4. Munchen, Germania

Munchen este a doua putere a Germaniei și oferă una din cele mai bune standarde ale calității vieții.

3. Auckland, Noua Zeelandă

Orașul este baza a două porturi mari, are o economie echilbrată, un mediu înconjurător idilic, și un nivel de siguranță a cetățenilor, ridicat.

2. Zurich, Elveția

Orașul este centrul economic și cultural al țării. Este unul dintre cele mai bune locuri pentru a trăi, din lume.


1. Viena, Austria

Acest oras se afla pe primul loc in clasament pentru a 7-a oara, consecutiv. Situata pe malul estic al Dunarii, Viena este unul dintre cele mai culturale capitale ale Europei.

Orașul cu cel mai inalt standard de calitate a vieții

Sursa: amp.businessinsider.com

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here