Documentare aflate în selecţia Festivalului One World pot fi vizionate online, de luni până duminică

0
88
Documentarele „My Child”, „Crop”, „Byeway”, „The Shovel Is Too Small” şi „Toamnă românească”, aflate în selecţia Festivalului One World România, vor putea fi vizionate, în avanpremieră, pe platforma online Doc Alliance Online Channel, de luni până duminică, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
One World
One World România

Astfel, „My Child”, parte din secţiunea „Şi dragostea e un drept al omului”, prezintă un grup de părinţi ai unor persoane LGBT, care au acceptat adevărata identitate sexuală a copiilor lor. Filmul regizorului Can Candan este o poveste profund umană, cu părinţi reali care se redescoperă pe ei şi copiii lor şi decid să îi susţină în mod activ.

De asemenea, „Crop”, documentarul care urmează a fi prezentat în secţiunea „Clinica mass-media”, este filmat integral în redacţia celui mai vechi cotidian naţional din Egipt, Al-Ahram. Filmul este un document neconvenţional al revoluţiei egiptene, care nu include nicio imagine a revoluţiei propriu-zise. Prin turul pe care îl face în sediul ziarului Al-Ahram, documentarul invită la o reflecţie asupra modului în care arhitectura şi mecanismele de funcţionare ale acestui uriaş organ de presă fac ca propaganda vechiului regim să supravieţuiască.

„Byeway” face parte din secţiunea „Rebeli pentru cauze” şi spune povestea absurdă a autostrăzii D8 – de ani de zile, cei câţiva kilometri care au mai rămas de construit între Praga şi Berlin şi care traversează o arie protejată a Boemiei nu pot fi duşi la bun sfârşit. Filmul îi prezintă pe managerul proiectului, un activist şi un cuplu căsătorit care trăieşte în apropierea şantierului – toţi par a fi legaţi de aceşti câţiva kilometri de asfalt, pentru totdeauna.

Documentarul „The Shovel Is Too Small” face parte din secţiunea „După 25 de ani”.

Legenda spune că, atunci când Tito s-a oferit să îi îndeplinească o dorinţă iugoslavului Alija Sirotanovic, acesta a cerut o lopată mai mare. Figura lui Sirotanovic a apărut pe bancnota de 20.000 de dinari. Peste aproximativ 25 de ani, echipa filmului roagă un număr de tineri să îl identifice pe bărbatul de pe bancnota. Tinerii nu reuşesc, însă cei mai în vârstă nu numai că îl ţin minte pe Sirotanovic, dar îşi aduc aminte şi de taberele de muncă de altădată, pe care încearcă cu elan să le readucă la viaţă.

Cel de-al cincilea film este unul autohton. „Toamna Românească” este realizat de Matei Budeş şi prezentat în secţiunea „Rebeli pentru cauze”. Filmul este un elogiu discret, adus protestatarilor care au ieşt toamna trecută în stradă pentru a protesta împotriva proiectului minier de la Roşia Montană, cauzei lor şi unităţii lor mult încercate.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.