Cine ştie răspunde! De câte ori a fost omul pe lună?

0
1955

omul pe lunăOmul pe luna

Prima plimbare pe lună a fost realizată la 20 iulie 1969, de către Neil Armstrong şi Edwin Aldrin. Prima data cand a ajuns omul pe lună, prima debarcare botezată aselenizare, a fost posibilă datorită navei spaţiale Apollo 11. Ulterior au mai fost alte cinci aselenizări, dintre care ultima, cu Apollo 17, a avut loc în decembrie 1972. În total, cei 12 astronauţi au explorat solul lunar. Al treilea astronaut în timpul plimbării lunare a astronauţilor Armstrong şi Aldrin, un al treilea, Michael Collins, aştepta în modulul de comandă aflat pe orbită în jurul lunii.

De ce omul păşeşte în salturi când este pe lună?

Greutatea unui obiect depinde de forţa de gravitaţie a locului în care se află. Pe lună, aceasta este de şase ori mai mică decât cea de pe pământ. Deci, pe satelitul nostru, greutatea unui om este 1/6 din cea de pe pământ: dacă pe suprafaţa terestră el cântăreşte 60 kg, pe suprafaţa lunară va cântări doar 10 kg. Forţa musculară îi va permite să învingă cu uşurinţă atracţia scăzută către sol.

Câte module avea nava spaţială Apollo 11?

Nava spaţială Apollo 11 era construită din trei module: modulul de serviciu (sm), modulul de comandă (cm) şi modulul lunar (lem). Acesta din urmă, folosit pentru aselenizare, era dotat şi cu picioarele de aterizare care urmele omului amprentele paşilor astronauţilor şi ale mijloacelor lor de transport vor rămâne neşterse pentru că pe lună nu există nici vânturi, nici ploi.

”Marea carte: Întrebări şi răspunsuri”, Litera Internaţional

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here