Omul, din nou pe Lună. NASA o vrea rampă de lansare pentru misiunile pe Marte

0
174
Omul, din nou pe Lună
Omul, din nou pe Lună

Omul, din nou pe Lună

NASA a anunţat că a selectat nouă companii din Statele Unite pentru dezvoltare a unor tehnologii de transport de pe Pământ pe Lună.

Este vorba despre material ştiinţific şi tehnologie, care să fie transportate pe Lună și care să permită astronauţilor să se întoarcă pe Lună sau să călătorească spre Marte.

Omul, din nou pe Lună

„Ne întoacem pe Lună, pregătindu-ne să călătorim mai departe, spre Marte. Chiar o să facem asta. Noi suntem NASA!”, a transmis NASA, într-un mesaj postat pe Twitter.

Potrivit Agenției Spațiale Americane, se dorește transformarea Lunii într-o bază de lansare pentru viitoarele misiuni spre Marte.

În 2019, se împlinesc 50 de ani de când astronautul Neil Armstrong a făcut primul pas pe Lună. Numai 12 astronauţi au păşit de atunci pe suprafaţa lunară.

„Oamenii se îndreaptă spre Cosmos”

„Este un start imens pentru a ajunge pe Marte. Vom avea sistemul necesar pentru a ajunge acolo, precum și o capsulă multifuncțională a echipajului și sisteme de propulsie care pot face uz de resursele marțiene. Un avanpost lunar la doar trei zile distanță de Pământ ne va oferi practica necesară pentru a „trăi pe Pământ” departe de planeta noastră de origine, înainte de a face trecerea mai lungă pe Marte. După cum a spus președintele Bush atunci când a anunțat viziunea pentru Explorarea Spațiului, „Oamenii se îndreaptă spre Cosmos”.

Acum știm cum vom ajunge acolo…”, anunța NASA, în noiembrie 2018, la aniversarea a 60 de ani de călătorii spațiale.

În 2019, se împlinesc 50 de ani de când astronautul Neil Armstrong a făcut primul pas pe Lună. De atunci, doar 12 astronauţi au păşit pe solul selenar.

Citește și:

Galaxia Andromeda, strălucire într-o mare de stele multicolore | GALERIE FOTO
Misterul a fost dezlegat: Galaxia Andromeda, mai “tânără” decât Terra
NASA, 60 de ani de la începerea activității: Pioneer 1, primul pas al omului pe Lună…
Moment istoric: InSight, noua sondă NASA, a ajuns cu succes pe Marte | FOTO
NASA se pregăteşte pentru prima sa misiune spre Marte

Ana Grama 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.