DESCOPERIRE: Olinguito, o nouă specie de mamifer | FOTO

0
189
Olinguito
Olinguito

Olinguito

Cercetătorii americani de la Institutul Smithsonian au anunțat descoperirea unei noi specii de mamifer numită olinguito.

Acest mamifer de mărimea unui raton trăiește în pădurile din Columbia și Ecuador și este un animal nocturn, au declarat cercetătorii de la Smithsoanin care au petrecut un deceniu în căutarea lui.

Potrivit Huffington Post, olinguito seamănă cu un hibrid dintre un raton și un ursuleț de pluș, iar descoperirea lui a fost înregistrată în jurnalul numit ZooKey.

Olinguito

Un exemplar al acestui mamifer poate fi văzut la Grădina Zoologică a Istitutului, însă îngrijitorii de aici l-au confundat cu o altă specie numită olingo.

Olinguito

Adorabilul animal a fost transportat de la o grădină zoologică la alta în încercarea de a-l împerechea cu alte exemplare din specia olingo, încercare eșuată.

Din altă specie

”Se pare că nu era pretențios cum credeam noi, era doar din altă specie”, a spus Kristofer Helgen, administrator la grădina zoologică a Istitutului Smithsonian, pentru publicația americană.

Olinguito

Olinguito se hrănește cu fructe, cântărește aproximativ un kilogram, iar o femelă din această specie naște câte un singur pui.

Kristofer Helgen spune că există mii de exemplare în pădurile din Ecuador și Columbia, însă sunt greu de văzut pentru că trăiesc în copaci și sunt activi numai în timpul nopții.

Citește și:

Viața cu un animal de companie – 5 efecte pozitive asupra sănătății

Din meditațiile lui Tolstoi: Suntem ca animalele, vrem să binele celor care ne fac…

Oglinda lumii. O nouă Istorie a Artei – Teriantropul (om-animal) de la Hohlenstein-Stade

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.