Narcisa Florentina Ursuţ şi Marina Cătălina Romaşcu, câştigătoarele Olimpiadei naţionale de textile şi pielărie

0
235
 Olimpiada naţionala de textile şi pielărie
Olimpiada
Elevele Narcisa Florentina Ursuţ din judeţul Bihor şi Marina Cătălina Romaşcu din judeţul Vaslui sunt câştigătoarele medaliilor de aur la Olimpiada naţională de textile şi pielărie desfăşurată săptămâna aceasta la Sfântu Gheorghe.

Narcisa Florentina Ursuţ, elevă la Liceul Tehnologic nr. 1 din localitatea Dobreşti, judeţul Bihor a câştigat locul I la secţiunea destinată claselor a XI-a, fiind urmată de Ana Maria Nemeş de la Liceul Teoretic ‘Emil Racoviţă’ din Baia Mare, judeţul Maramureş şi Valentina Petic de la Liceul ‘Alexandru cel Bun’ din Botoşani.

La clasa a XII-a, locul I a fost ocupat de Marina Cătălina Romaşcu de la Colegiul Tehnic ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Bârlad, în timp ce medaliile de argint şi de bronz au fost adjudecate de Maria Daniela Crişan, elevă la Colegiul Tehnic Aiud, judeţul Alba, respectiv Adriana Elena Lungu, reprezentanta Colegiului Tehnic „Armand Călinescu” din Piteşti, judeţul Argeş. Câştigătorii au primit premii din partea sponsorilor, printre aceştia numărându-se şi clusterele din domeniul textil.

Totodată, a fost acordat un premiu special elevei Kovacs Nora Janka clasa a XII-a la Liceul tehnologic „Gabor Aron” din Târgu Secuiesc, judeţul Covasna, care a primit o bursă de studii din partea companiei Bock&Partner Group.

La faza naţională a Olimpiadei de Industrie Textilă şi Pielărie, desfăşurată la Liceul tehologic ‘Kos Karoly’ din Sfântu Gheorghe, au participat 52 de elevi din ţară.

Judeţul Covasna a găzduit pentru a treia oară faza naţională a acestei olimpiade, ediţiile anterioare desfăşurându-se în 2008 şi 2011 la Târgu Secuiesc.

Şeful Inspectoratului Şcolar Covasna, Kiss Imre, a menţionat că industria textilă este ramura principală a economiei judeţului Covasna, în acest domeniu fiind oferite cele mai multe locuri de muncă, judeţul fiind supranumit şi ‘Valea pantalonilor’ datorită numeroaselor fabrici de profil existente în zonă.

Kiss Imre a declarat, pentru Agerpres, că Inspectoratul şcolar pune accent de dezvoltarea învăţământului tehnologic şi profesional, care a avut o perioadă de declin la nivel naţional, considerând important ca tinerii care nu vor să urmeze o facultate să aibă o meserie la ieşirea din şcoală şi să-şi poată găsi un loc de muncă, iar în acest scop va stimula intensificarea legăturilor dintre instituţiile de învăţământ şi mediul de afaceri.

Managerul clusterului Transylvania Textile&Fashion, Mirela Bogyo, a declarat că sprijină tinerii care vin cu idei inovatoare şi care vor să-şi construiască o carieră în acest domeniu. Ea a menţionat că Asociaţia întreprinzătorilor mici şi mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV) va deschide în curând un hub la Sfântu Gheorghe prin care doreşte să sprijine tinerii creativi.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.