Olimpiada Internaţională de Matematică din 2018 va fi organizată în România

0
255
Olimpiada Internaţională de matematicăȚara noastră va fi pentru a șasea oară gazda Olimpiadei Internaționale de Matematică, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale. Ediția din 2018 a Olimpiadei Internaționale de Matematică va fi organizată în România, țara noastră fiind și gazda primei ediții a acestei competiții, în 1959. 

Potrivit MEN, România a mai organizat competiţia în 1960, la Sinaia, şi în 1969, 1978 şi 1999, la Bucureşti. „Sunt foarte bucuros că oferta Guvernului României de a organiza Olimpiada Internaţională de matematică la Bucureşti a fost acceptată de Consiliul Consultativ al Olimpiadei Internaţionale de Matematică. Este o recunoaştere a performanţelor elevilor români în domeniul matematicii”, a declarat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, citat de mediafax.ro.

România se numără printre fondatorii competiţiei, alături de Bulgaria, Cehoslovacia, Polonia, fosta RDG, Ungaria şi fosta URSS. România şi Bulgaria deţin şi recordul de prezenţe, 54, participând practic la toate ediţiile olimpiadei.

Palmaresul României la Olimpiada Internaţională de Matematică este de 269 de medalii.

Dintre acestea 73 de aur, 124 de argint, 96 de bronz şi trei menţiuni. La ediţia de anul acesta, desfăşurată în perioada 18-27 iulie, în Columbia, elevii români au cucerit şase medalii. Dintre acestea, trei au fost de argint şi trei de bronz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.