Două medalii pentru România, la Olimpiada Internaţională de Filosofie

0
147

FilosofieOlimpicii români au cucerit două medalii de bronz la Olimpiada Internaţională de Filosofie, desfăşurată în perioada 14-18 mai, la Tartu (Estonia). Teodora Groza de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Oradea şi de Anda Maria Zahiu de la Colegiul Naţional ,,Ion Luca Caragiale” din Ploieşti sunt elevele care au urcat România pe podium.

Tema generală a competiţiei a fost „Disagreements” (Dezacorduri). Aceasta a prilejuit prezentări şi dezbateri academice, atât pentru elevi, cât şi pentru profesorii prezenţi. Concursul a reunit 84 de participanţi din 39 de ţări (Europa, Asia, America de Nord şi America de Sud).

Graţie rezultatelor foarte bune reuşite în mod constant, organizatorii au apreciat calitatea sistemului educaţional românesc, în special a învăţământului filosofic preuniversitar din România, care include ore de filosofie şi statutul de disciplină de Trunchi Comun (TC).

Olimpiada Internaţională de Filosofie a fost înfiinţată în 1993. Totul a pornit de la iniţiativa unui grup de profesori din Bulgaria, Germania, Polonia, România, Turcia şi Ungaria. Competitia este oficial recunoscută de UNESCO. România a participat la toate ediţiile organizate până în acest moment. Tara noastra a găzduit de două ori această olimpiadă: în 1998, Braşov, şi în 2008, la Iaşi.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.