Olimpiada Internaţională de Matematică, la Cluj: Peste 600 de elevi concurează pentru medalia de aur

0
203
Olimpiada

Peste 600 de elevi din 112 ţări s-au înscris, până în prezent, la Olimpiada Internaţională de Matematică (IMO) care va fi organizată, în acest an, la Cluj-Napoca, în perioada 3 şi 14 iulie la Cluj-Napoca, a anunţat conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj.

Potrivit inspectorului şcolar general, Valentin Cuibus, înscrierile pentru IMO 2018 vor continua. Numărul total al participanţilor, care cuprinde pe lângă membrii echipelor şi evaluatori sau observatori, se va situa între 1. 000 şi 1. 500 de persoane, informează Mediafax.
Potrivit regulamentului olimpiadei, fiecare echipă poate avea şase membri, care vor fi elevi cu vârste între 14 şi 18 ani. Subiectele care vor fi date spre rezolvare copiilor sunt aceleaşi, indiferent de vârsta lor. Subiectele nu sunt de matematică pură, ci de judecată, cu componente de matematică, informează organizatorii.
Elevii vor avea două zile de concurs, în fiecare dintre ele având la dispoziţie patru ore şi jumătate pentru rezolvarea a trei probleme. Subiectele vor fi formulate în limba engleză, în limba maternă a fiecărei echipe participante şi într-o altă limbă pe care aceştia o vor solicita. Elevii au posibilitatea să pună întrebări la care li se va răspunde în câteva minute.
Ana Grama
Jurnal Spiritual