Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

0
174

60595286Patru eleve de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti au cucerit patru medalii, două de aur, una de argint şi una de bronz, la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, care a avut loc în Turcia.

Delegaţia României va reveni în ţară joi, ora 00:15, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.

Echipa României la olimpiada, la Antalya, a fost formată din Simona Diaconu (clasa a XI-a, medalie de aur), Andreea Măgălie (clasa a XII-a/medalie de aur), Silvia-Elena Pripoae (clasa a XII-a/medalie de argint) şi Marina Romina Ivan (clasa a XI-a/medalie de bronz), precizează Ministerul Educaţiei, într-un comunicat. Lotul României a fost însoţit de profesorii coordonatori Dan Schwarz şi Csapó Hajnalka.

Simona Diaconu a obţinut aur la toate cele trei prezenţe, iar Andreea Măgălie, argint la primele două participări şi aur la concursul din acest an. De asemenea, Silvia-Elena Pripoae a participat de două ori, la ambele prezenţe cucerind medalii de argint.

Ediţia din acest an a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete s-a desfăşurat în perioada 10 – 16 aprilie, cu participarea a 23 de ţări europene şi a şase ţări invitate, printre care SUA şi Japonia.

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO) este un concurs internaţional similar ca structură cu Olimpiada Internaţională de Matematică, având două probe scrise, susţinute în două zile consecutive. Conform regulamentului competiţiei, o echipă este formată din patru eleve.

Ediţiile precedente au avut loc în Marea Britanie (2012) şi în Luxemburg (2013), palmaresul României până la ediţia de anul acesta fiind de opt medalii: una de aur şi trei de argint în 2012, respectiv o medalie de aur, două de argint şi una de bronz, în 2013.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

Puteti accesa: https://jurnalspiritual.eu/olimpiada-de-fizica-tarilor-din-asia/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.