Medalie de aur pentru România la Olimpiada de Fizică a Ţărilor din Asia

0
329

Olimpiada de Fizică

Un elev de la Colegiul „Nicolae Bălcescu” a obţinut medalia de aur la Olimpiada de Fizică a Ţărilor din Asia,  care s-a desfăşurat în perioada 8-14 mai, în Vietnam.

„Elevul de aur al Brăilei”, aşa cum mai este cunoscut Radu Andrei, a declarat pentru Agerpres, că a fost acceptat recent la trei universităţi de renume din Statele Unite – Harvard, Stanford şi Princeton, dar alegerea sa este Harvard, deoarece aici este locul unde vin cei mai buni studenţi din toată lumea şi „este un avantaj enorm să fii printre cei mai buni”. Pe viitor el visează să lucreze în cercetare.

Olimpiada de Fizică a Ţărilor din Asia a reunit cei mai buni 188 de olimpici din 25 de ţări şi regiuni, iar România a avut opt reprezentanți, toţi reuşind să câştige medalii şi premii: aur – Radu Andrei (Brăila); Petru Cotruţ (Bucureşti); Ştefan Răzvan Bălăucă (Botoşani); Răzvan Mihai Ursu (Constanţa); argint – Cosmin Andrei (Galaţi); bronz – Sebastian Leontică (Piatra-Neamţ); menţiuni de onoare – Silviu Predoi (Bucureşti); Ştefan Dolteanu (Oneşti).

Ana Grama