Actriţa româncă Olimpia Melinte, nominalizată la Premiile Goya

0
518
 Olimpia MelinteOlimpia Melinte a fost nominalizată la renumitele Premii Goya, în Spania, echivalentul spaniol al Oscarului.

Actriţa ieşeancă a fost nominalizată la categoria “Revelaţia Anului/ Mejor actriz revelacion”, pentru dublul rol din filmul Canibal, regizat de Manuel Martin Cuenca.

Pelicula lui Manuel Martin Cuenca a fost nominalizată de către Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice din Spania la opt categorii, printre care: “Cel mai bun film”, “Cea mai bună regie”, “Revelaţia anului – Olimpia Melinte”. Alături de Olimpia Melinte, la aceeaşi categorie mai sunt nominalizate trei actriţe de origine spaniolă: Belen Lopez, Maria Morales şi Natalia de Molina.

“M-a bucurat foarte mult vestea nominalizării, cu atât mai mult cu cât ştiu cât de greu este să vii din altă ţară şi să fii acceptat într-o industrie de film străină, atât de puternică cum este cea spaniolă. Am iubit cele două roluri şi am lucrat foarte bine cu echipa spaniolă”, a declarat Olimpia Melinte.

Canibal, considerat unul dintre cele mai mari titluri internaţionale ale anului, a început circuitul festivalier în 2013, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Toronto. Filmul o are în rolul principal pe actriţa româncă şi prezintă povestea lui Carlos (Antonio de la Torre), un om singuratic, ciudat, iubit, însă, de toţi locuitorii oraşului Granada. Pentru acest film, actriţa, în vârstă de 27 de ani, a învăţat limba spaniolă, a urmat cursuri de masaj şi a fost nevoită să se îngraşe zece kilograme.

Scurtă biografie

Olimpia Melinte s-a născut la Iaşi pe 7 noiembrie 1986. A urmat Colegiul de Artă “Octav Băncilă” din Iaşi, unde a debutat în rolul Wendla din “Deşteptarea primăverii” de Frank Wedekind, sub îndrumarea actorului Nicolae Ionescu. Acest rol i-a adus şi premiul pentru “Cea mai bună actriţă” în cadrul “Olimpiadei Naţionale de Artă Teatrală”, Timişoara, 2005.

A absolvit Facultatea de Arte “George Enescu” din Iaşi, secţia artă dramatică, sub atenta îndrumare a actorului Emil Coşeru şi a debutat pe marele ecran cu rolul din filmul “Cele ce plutesc”, în regia lui Mircea Daneliuc, în 2009. Rolul interpretat în acest film i-a adus două nominalizări la Galele GOPO 2010, pentru “Cea mai bună actriţă în rol principal” şi pentru Premiul “Tânară Speranţă”.

În 2011, Olimpia a fost aleasă dintre 250 de actriţe pentru a interpreta rolul Luminiţei din filmul “Sette opere di misericordia” regizat de Massimiliano şi Gianluca de Serio, film pentru care a primit şi Premiul pentru interpretare la Bobbio Film Festival, în Italia. Pelicula a obţinut numeroase premii la festivalurile internaţionale de film din lume ca Locarno, Annecy, Vilerupt sau Marrakech.

În 2013 a fost aleasă pentru dublul rol în filmul Canibal, regizat de Manuel Martin Cuenca şi filmat în Granada, şi a jucat rolul principal din scurtmetrajul Luizei Pârvu – “Start Anew World”, filmat în SUA.

În toamna anului 2013, Olimpia Melinte s-a făcut remarcată la Festivalurile de la Toronto şi San Sebastian, prin dublul rol jucat în filmul “Canibal” (r. Manuel Martin Cuenca), co-produs de Tudor Giurgiu, care va putea fi văzut în curand şi pe marile ecrane din România.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here