“Oedipe” cu London Philharmonic Orchestra, în deschiderea Festivalului Enescu din 2017

0
192

orchestraLondon Philharmonic Orchestra și dirijorul britanic Vladimir Jurowski pregătesc opera “Oedipe” de George Enescu pentru deschiderea ediției 2017 a Festivalului Internațional “George Enescu”, informează Biroul de presă al Festivalului, într-un comunicat.

“Este o bucurie și pentru noi, și pentru public să putem anunța deja deschiderea ediției 2017 a Festivalului Enescu cu una dintre dintre compozițiile reper în întreaga lume ale lui George Enescu într-o versiune contemporană, sub bagheta unuia dintre cei mai cunoscuți dirijori la nivel mondial. Festivalul Enescu a început discuțiile cu maestrul Vladimir Jurowski încă din anul 2010. Ele s-au concretizat cu interpretarea Simfoniei a III-a în Festival, apoi cu includerea lucrării enesciene în repertoriul London Philharmonic Orchestra și cu premiera londoneză. Este parte din identitatea Festivalului să promoveze muzica lui George Enescu și, iată, să o ducă peste granițe. Mai mult, maestrul Jurowski își dorește să propună Oedipe și pentru celebrul festival BBC Proms, după interpretarea din Festivalul Enescu. Este o reușită extraordinară pentru România și o onoare pentru Festival să ducă mai departe, în acest fel și la un nivel internațional, muzica lui George Enescu”, a declarat Mihai Constantinescu, director executiv al Festivalului Enescu.
Informația vine la scurt timp după ce, la începutul lunii februarie, a avut loc, în aceeași interpretare, premiera londoneză a Simfoniei a III-a de George Enescu, pe scena Royal Festival Hall, lucrare care a fost prezentată inițial de London Philharmonic Orchestra tot pe scena Festivalului Enescu, în ediția 2013, la Sala Palatului.
Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here