Oboseala cronincă poate fi confundată la început cu gripa

0
191

Cum-previi-sindromul-oboselii-croniceOboseala cronică este o reacţie a organismului la un cumul de factori fizici şi emoţionali ce ne aruncă într-o stare de extenuare întinsă pe o lungă perioada de timp şi dificil de combătut. Poate fi vorba despre oboseală cronică atunci când ne simţim slăbiţi că după o răceală sau o noapte albă, deşi numărul orelor de odihnă este suficient pentru a asigura energia organismului întreagă zi.

Medicii menţionează mai mulţi factori care conduc la apariţia oboselii cronice, fără a putea confirmă însă relaţia de cauzalitate directă. Printre aceştia se numără în principal traversarea unei perioade foarte aglomerate şi stresante, precum şi anumite probleme care afectează sistemul imunitar. De exemplu, infecţiile virale sau bacteriene, cum sunt răceală şi gripă, pot declanşa oboseală cronică.

Stările frecvente de anxietate, depresie şi surmenajul sunt alţi factori incriminaţi pentru apariţia acestei afecţiuni. Nutriţia inadecvată sau insuficientă, hipotensiunea, obezitatea sau hiposecreția tiroidiană sunt alte posibile cauze. De asemenea, anumiţi specialişti consideră şi istoricul medical al familiei un indicator al riscului de oboseală cronică.

Oboseala cronică poate fi confundată la început cu gripa. Este posibil că simptomatologia să debuteze brusc sau treptat, pe parcursul mai multor săptămâni. Printre semnele oboselii cronice comune cu cele ale gripei se numără durerile în gât şi durerile de cap, inflamarea ganglionilor limfatici de la nivelul gâtului sau axilei şi durerile musculare. Acestora li se adaugă însă şi starea permanentă de oboseală, prezentă în ciuda unei odihne suficiente.

În cazul oboselii cronice, probleme apar şi la nivelul sistemelor nervos şi muscular. Dificultatea de concentrare, pierderea temporară a memoriei şi uitarea frecventă a unor noţiuni simple sunt modalitatea prin care sistemul nervos contribuie la semnalizarea fatigabilităţii. La nivel osteoarticular pot apărea dureri şi inflamaţii locale.

Sursa: sfatulmedicului.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.