Obiecte dacice din os și corn sunt expuse la Castelul Corvinilor

0
255

09261616-110431855Obiecte dacice realizate din os, cochilii de melc și corn, care au fost descoperite în mai multe situri din țară, sunt reunite, până pe 15 noiembrie, în expoziția „Artă și meșteșug în epoca Regatului Dac. Artefacte de os și corn”, la Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Expoziția își propune să arate vizitatorilor obiecte mai puțin prezentate în spațiul public, începând cu cele din gospodăria unui sătean până la podoabe, toate acestea fiind descoperite în cetatea dacică Ardeu, în grădina interioară a Castelului Corvinilor, în situri din Câmpia Bănățeană sau în cetatea Sighișoarei.

„Expoziția pune în valoare obiecte arheologice ce sunt mai puțin băgate în seamă de către public sau specialiști. Este vorba de obiecte realizate din os, corn sau cochilii de melci. Aducem în fața publicului aceste artefacte, de la sursele de obținere a lor până la modul de prelucrare”, a declarat, pentru Agerpres,  cercetătorul științific Iosif Ferencz, de la Muzeul Civilizației Dacice și Romane.

Pentru a reda cât mai fidel modul în care se prelucrau obiectele în perioada dacică, organizatorii au pregătit chiar și un colț al unui atelier dacic, din care nu lipsesc paiele și scoarța de copac.

„Aceste expoziții sunt foarte importante pentru că ele dau viață Castelului Corvinilor. Experiența pe care am acumulat-o în ultimii doi ani de zile ne-a confirmat că aceste evenimente duc la creșterea numărului de turiști într-un mod chiar spectaculos. De anul viitor, numărul acestor expoziții va crește”, a precizat primarul municipiului Hunedoara, Viorel Arion.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.