Obiceiuri nesănătoase pentru copilul tău

0
153

ghiozdangreuObiceiuri nesănătoase pentru copilul tău…

Acest top, alcătuit de o echipă de medici pediatri britanici, este cum nu se poate mai relevant şi pentru situaţia din România. Părinţii ştiu, în general, că obiceiurile care alcătuiesc această listă neagră sunt dăunătoare, însă – din păcate – subestimează mult potenţialul lor nociv.

Ei cedează, de cele mai multe ori, “şantajului sentimental” al celor mici (sunteţi, probabil, familiarizaţi cu argumente de genul “Dar ceilalţi au voie!”

5) Ghiozdanul prea greu

Ei bine, da: aceasta este, încă, o problemă gravă şi la britanici. Nu este cazul să luăm în glumă acest element, întrucât poate afecta creşterea copilului şi proporţionarea armonioasă a corpului său. Ghiozdanul ar trebui să aibă, conform medicilor, cel mult 8-10% din masă corporală a copilului purtător.

4) Desenele animate violente

Acestea predispun la apariţia comportamentelor deviante şi la dezvoltarea unui limbaj necorespunzător. La început părinţii abordează efectele cu umor, pentru a-şi da seama de gravitatea lor atunci când situaţia este deja gri.

3) Sucurile acidulate

Aceste produse ar trebui, apreciază medicii, să lipsească din dieta copilului până la vârsta de 12 ani cel puţin. Efectele principale ale acestor sucuri sunt frânarea dezvoltării scheletului, hiperactivitatea şi nervozitatea. În plus, riscul de a dezvolta (încă din copilărie sau mai târziu) diverse forme de cancer creşte.

2) Servirea mesei la fast-food-uri.

La fel ca şi în cazul sucurilor acidulate, părinţii ar trebui să îşi deprindă copiii a-şi forma obiceiuri de consum sănătoase, inclusiv prin exemplul propriu. Mâncarea de tip fast-food, bogată în calorii, dar săracă în proteine, vitamine şi minerale contribuie la dezvoltarea fizică deficitară a copiilor şi poate duce la apariţia obezităţii, a diabetului şi chiar a bolilor coronariene încă de la vârste fragede.

La fel ca şi în cazul sucurilor acidulate, medicii sunt de părere că mâncarea de tip fast food trebuie să nu fie prezentă în alimentaţia copilului de până la 12 ani.

1) Calculatorul în exces

Efectele sunt multiple şi cât se poate de nocive:

– Afecţiuni ale ochilor;

– Slăbirea imunităţii şi creşterea, pe termen lung, a riscului de cancer (din cauza expunerii prelungite la radiaţii electromagnetice, în condiţiile în care organismul copilului este mult mai sensibil ca cel al unui adult);

– Dezvoltarea deficitară a aptitudinilor de relaţionare cu cei din jur;

– Apariţia stresului şi a depresiei infantile.

Copiii ar trebui să îşi petreacă în faţa calculatorului nu mai mult de 2 ore pe zi.

Sursa: delimano.ro

V-ar putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.