Obiceiuri nesănătoase pe care le avem după ce mâncăm

0
224

obiceiuriObiceiuri alimentare dăunătoare – Activități nesănătoase

Există numeroase obiceiuri pe care le săvârşim după ce luăm masa. Din nefericire, multe dintre acestea au un impact dăunător asupra sănătăţii noastre.

Obiceiuri alimentare greșite

Bei ceai?

Frunzele de ceai conţin o mare cantitate de acid, care nu mai îngăduie proteinelor să se digere bine. Indicat ar fi să consumi ceaiul între mese, dacă vrei să beneficiezi de proprietăţile lui.

Consumi fructe?

Deşi fructele sunt sănătoase, nu trebuie consumate niciodată după masă. Provoacă aciditate și te vor balona. Când mănânci fructe imediat după masă, acestea se blochează în stomac, împreună cu conținutul mâncării pe care ai consumat-o, și nu mai ajunge la intestine. Specialiștii recomandată să mănânci un fruct la cel puțin o oră după masă sau înainte.

Obiceiuri greșite de comportament

Îți slăbești cureaua?

Cea mai mare greșeală pe care o poţi face după o masă copioasă este să îţi slăbeşti cureaua ceea ce însemnă că ai consumat mult mai mult decât ar fi trebuit. Riști, astfel, ca intestinele să se răsucească și să suferi de o obstrucţie intestinală, deşi slăbirea curelei te poate ajuta să te simți confortabil din nou.

Faci baie?

Poate ţi se pare relaxant, dar dacă faci baie după masă, te vei simţi balonat. Când faci duș, sângele ajunge mai repede în partea de sus și de jos a corpului, iar la mijloc circulă mai puţin sânge. Din această cauză, alimentele se digeră mai greu.

Te plimbi?

Mișcarea este sănătoasă, dar nu imediat după masă, fiind recomandabil să eviţi plimbările. O simplă plimbare după masă face ca toţi nutrienţii consumaţi să dispară, în loc să fie absorbiţi de organism şi riști să faci indigestie sau să suferi de arsuri gastrice.

Dormi?

Dacă stabileşti să-ți faci siesta după masa de prânz, află că acest obicei nu este indicat de specialiști. Aportul de alimente noi nu va fi competent să se digere corect şi poate duce la unele probleme de inimă iar sistemul digestiv nu mai poate funcţiona bine, dacă dormi imediat după masă.

Mădălina M.

Descoperiți mai multe articole despre remedii naturale la rubrica
Stil de viață.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.