Obezitate vs. fumat

0
788

Obezitate – O bombă cu ceas pentru sănătate.

obezitateUn studiu realizat în Statele Unite ale Americii arată că, oamenii care suferă de obezitate sunt cu 25% mai predispuși către depresie. 30% dintre oamenii obezi suferă de demență.

Citiți și Problema obezităţii nu poate fi rezolvată doar prin sport.

Copiii obezi sunt predispuși 200% să dezvolte scleroză multiplă. 104% din populația obeză va avea boli cardiace, 33% suferă de astm. Peste 150% sunt predispuși la hipertensiune. Peste 50% dintre persoanele cu diabet sunt obeze. Aproape 10% dintre toate tipurile de cancer se datorează obezității.

Obezitate vs. fumat 

În America, obezitatea reprezintă 45% din asigurările medicale.

În timp ce fumatul a fost o “țintă ușoară” în mii de inițiative pentru sănătate și bunăstare de-a lungul anilor, multe studii recente indică faptul că obezitatea aduce  riscuri şi costuri mai crescute în domeniul asigurărilor medicale.

Angajatorii din SUA cheltuie cu fumătorii peste 1.275 de dolari pe an, în timp ce pentru angajații care suferă de obezitate, impozitele plătite pentru asigurările medicale se ridică la peste 1.850 de dolari pe an, comparativ cu sumele plătite pentru personalul normoponderal.

Atât obezitatea, cât și fumatul dăunează grav sănătății, printre efectele negative fiind cancerul, bolile de inimă, accidentul vascular cerebral. Însă cel mai mare risc al obezității rămâne diabetul.

Citiți și Ce plante ne ajută să-l ținem în frâu și să-l vindecăm (2)

La nivel național, mai mult de 50% dintre adulții cu diabet zaharat sunt obezi şi mai mult de 30% sunt supraponderali. Aceștia ar trebui să acorde o atenție deosebită pentru a putea menține controlul asupra diabetului.

Sursa: healtheo360.com

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.