O scrisoare de dragoste

0
560

Un băieţel dornic să comunice cu cineva din afara zidurilor orfelinatului unde trăia a scris următoarele cuvinte pe o bucată de hârtie: „Către oricine găseşte aceas­ta: Te iubesc!” Vântul a dus hârtia dincolo de ziduri, în lume.

Tot aşa şi Sfânta Scrip­tură este scrisoarea de dragoste a lui Dumnezeu către tine şi către mine. Mesajul ei este: „Către oricine găseşte aceasta: Te iubesc!” Semnat: I. H.

Sfânta Scriptură e mai mult decât o scrisoare de dragoste; este o scrisoare de dragoste ce cuprinde o cerere în căsătorie din partea lui Dumnezeu. El doreşte să intre în cea mai apropiată legătură de dragoste cu tine şi îţi trimite această cerere prin Scriptură, aşteptând un răspuns. Este cel mai important răspuns pe care îl vei da vreodată. Vei spune „Da” sau vei spune „Nu” Ziditorului tău, Mântuitorului tău, Dumnezeului tău? Soarta ta veşnică atârnă de acest răspuns.

Când scriitoarea Elizabeth Barett a devenit soţia lui Robert Browning, părinţii au dezmoştenit-o, fiindcă nu erau de acord cu căsătoria. Totuşi fiica lor le-a scris aproa­pe în fiecare săptămână, spunându-le că îi iubeşte şi că doreşte să se împace cu ei. După zece ani a primit prin poştă o cutie imensă, ce cuprindea toate scrisorile pe ca­re le trimisese. Nici una nu fusese deschisă! Chiar dacă aceste „scrisori de dragoste” au devenit o parte nepreţuită a literaturii clasice engleze, este jalnic să ne gândim că ele nu au fost citite niciodată de părinţii lui Elizabeth Barett. Dacă s-ar fi uitat măcar la una dintre aceste scrisori, poate că legătura cu fiica lor s-ar fi refăcut.

Biblia este cutia ce cuprinde toate scrisorile de dragoste ale lui Dumnezeu către noi. Ele exprimă dorul Său arzător de împăcare, însoţire şi unire cu noi. Ele nu au fost scrise spre a rămâne nedesfacute. Deci ia-le, deschide-le, citeşte-le şi descoperă-L pe Dumnezeu!

Vitamine duhovnicești pentru întărirea sufletului. Zi de zi cu Hristos de-a lungul anului bisericesc, Anthony M. Coniaris