O româncă premiată la Casa Albă: Andreea Creangă

0
216

andreea_creanga_m(1)Andreea Creangă, o româncă din Călăraşi, a fost decorată cu cea mai înaltă distincţie a administraţiei de la Casa Albă pentru oamenii de ştiinţă aflaţi la început de drum.

Din mii de nominalizați, Casa Albă a ales aproximativ 100 de tineri cercetători şi i-a premiat într-o ceremonie la care a participat şi preşedintele Barack Obama. Printre câştigatori este şi Andreea Creangă, care în prezent lucrează la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Atlanta.

Andreea a fost premiată pentru cercetările în legătură cu mortalitatea maternă făcute la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, unde lucrează din 2009.

Primul studiu pe care l-a facut la centru a fost realizat în aproape 30 de spitale din New York şi s-a concentrat pe efectelor virusului gripal H1N1 asupra femeilor însărcinate.

Andreea Creangă a declarat că şi-ar dori să se întoarcă, în viitor,  în România, ca să predea . „Cred că s-au făcut anumite progrese de când am plecat eu din ţară, dar se poate şi mai bine”, a declarat Andreea, la TVR.

Ana Grama 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.