O proteină – “călcâiul lui Ahile” al virusului Ebola

Virusul Ebola

0
144

Virusul Ebola

Virusul Ebola- Din ce în ce mai des auzim că procesul infectării cu virusul Ebola este tot mai răspândit, începând cu țări precum SUA sau Marea Britanie și terminând cu Spania, Italia sau Cehia. Dar, puțini dintre noi știu că unii cercetători americani au descoperit o proteină care oferă protecție împotriva acestui virus.

proteinaRezultatele acestei cercetări au fost publicate în revista Mbio, editată de American Society for Microbiology.

“Ar putea fi “călcâiul lui Ahile” al virusului Ebola. Această cercetare poate oferi o rază de soare locuitorilor din regiunile afectate de această epidemie”.

Fără o proteină virusul Ebola nu se poate înmulţi

Studiul, realizat pe şoareci, a permis virusologilor americani de la Universitatea Yeshiva din New York să identifice un fel de “încuietoare moleculară”, aflată în interiorul celulelor imunitare, care împiedică virusul Ebola să pătrundă în interiorul celulelor din organism, se arată pe http://www.francetvinfo.fr.

Potrivit savanţilor americani, virusul Ebola nu poate să infecteze organismul dacă nu se ataşează de această proteină, denumită Niemann-Pick C1 (NPC1). Fără ea, virusul Ebola nu poate să se multiplice. Așadar, numeroase teste realizate pe animale au concluzionat acest îngrijorător aspect.

Kartik Chandran, profesor de microbiologie şi imunologie la Universitatea Yeshiva din New York a declarat: “șoarecii modificați genetic pentru a bloca sinteza proteinei NPC1 au fost complet rezistenţi în faţa Ebola.

Ce rol au țesuturile din laborator?

Acestea au permis cercetătorilor să-și dea seama că virusul utiliza proteina NPC1 pentru a intra în citoplasma celulei – acea regiune cuprinsă între nucleul celulei şi membrana acesteia.

Proteina – un rol primordial în transportul colesterolului în celule

În urma unei analize minuțioase s-a constatat că persoanele care, din cauza unei anomalii genetice nu sintetizează această proteină suferă de o tulburare neurodegenerativă mortală, denumită maladia Nieman-Pick.

În acest caz, celulele lor sunt obturate din cauza acumulărilor de colesterol, ne informează autorii studiului, citat de Mediafax.

Ce se întâmplă dacă tratamentul care va bloca accesul virusului Ebola la proteina NPC1 ar împiedica transportul normal al colesterolului în celule?

În acest caz, “bolnavii infectaţi ar trebui să îl tolereze destul de bine, pentru că tratamentul va fi de scurtă durată”, a precizat Andrew Herbert, virusolog la U.S. Army Medical Research Institute of Infectious Diseases, coautor al studiului.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi:

Un virus modificat genetic a „vindecat” pacienţi bolnavi de cancer

Celulele stem embrionare umane ar putea fi rezultatul influenței unui virus străvechi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here