O nouă teorie controversată: prezentul și viitorul există simultan!

0
716

O nouă teorie controversată: prezentul și viitorul există simultan!

Conform unei noi teorii controversate, totul din jurul nostru este planificat în mod complicat, iar destinul fiecăruia dintre noi a fost deja decis. Noua teorie sugerează că timpul nu trece și că totul este întotdeauna prezent. De fapt, timpul nu este liniar, așa cum ne-am gândit de-a lungul timpului și tot ceea ce ne înconjoară este prezent totodată.

 

time travel shutterstock c96a9c601caec165b3e36d41be3e1835 fit 760w
time travel shutterstock c96a9c601caec165b3e36d41be3e1835 fit 760w

 

 

Se spune că timpul curge ca un râu sau că ne mișcăm în timp ca o navă care navighează prin mare”.

Institutul de Tehnologie din Massachusetts, reprezentat prin profesorul Bradford Skow, sugerează că dacă am arunca o privire asupra Universului, așa cum o facem asupra unei coli goale, am vedea că timpul se împrăștie în toate direcțiile, așa cum vedem spațiul la un moment dat.

 

Observăm timpul ca fiind linear pentru că, creierul uman îl poate percepe doar astfel?

 

Noua teorie propusă de Dr. Bradford Skow, profesor de filosofie la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT), indică faptul că, dacă ar fi să privim în jos universul, am observa efectiv timpul și evenimentele care se răspândesc în toate direcțiile.

 

Deci, ce înseamnă de fapt asta? 

 

Ei bine, acesta sugerează că timpul așa cum îl știm este incorect, iar cu alte cuvinte, nu este liniar așa cum ne-am gândit tot timpul. Mai mult, profesorul detaliază această teorie în cartea sa, denumită  “Objective Beginning”.

În loc să ne gândim că timpul și evenimentele trec peste noi și apoi dispărem complet, ar trebui să credem că ele încă există și există simultan în diferite părți ale spațiului și timpului. Doar că nu putem accesa nimic în afara cadrului în care ne aflăm.

 

Dr. Skow crede că într-un așa-numit “universul bloc” – o teorie care afirmă că trecutul, prezentul și viitorul există simultan.

Noua teorie controversată este susținută de teoria relativității lui Albert Einstein, care indică faptul că spațiul și timpul sunt, de fapt, parte dintr-o structură complexă în patru dimensiuni, unde tot ceea ce se întâmplă are propriile coordonate în spațiu-timp.

Pornind de la această afirmație, realizăm că încă din cele mai vechi timpuri au existat oameni care au înteles că percepția generală asupra timpului este una greșită. Mai mult de atât, oamenii de stiință ne spun că întreg Universul este încă un mister, care poate aduce numeroase surprize odată cu evoluția științei si cu lărgirea perspectivei omului.

 

V-ar putea interesa și aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here