O nouă specie de orhidee provoacă rumoare în lumea științifică | FOTO

0
539

Beautiful-Orchids-Flowers

Natura nu încetează să le ofere surprize de proporții oamenilor de știință. Recent, o nouă specie de orhidee, descoperită în Columbia a provocat rumoare în lumea academică.

Denumită Telipogon diabolicus, după structura sa reproductivă, ce se aseamănă cu figura unui demon, delicata floare are petale „în formă de gheare”.

Noua specie de orhidee a fost descoperită  la graniţa dintre localităţile Putumayo şi Narino, în zonă situată sudul Columbiei. De altfel, în mica pădure din regiune au fost identificate peste 30 de orhidee roşiatice.

blog-image

„Specia este cunoscută pentru tipul său de specimen, dar şi pentru faptul că trăieşte într-o zonă foarte vulnerabilă, în apropierea principalului drum Pasto-Mocoa. Considerăm că reconstruirea drumului va avea un impact negativ asupra habitatului plantei”, au consemnat oamenii de știință, care au avertizat că aceasta este pe cale de dispariție.

„Desigur, sute de specii din ţară au rămas nedescoperite”, au adăugat cercetătorii care au realizat studiul.

orchids-4

Experții au descoperit această floare, în 2015, în timp ce analizau cele peste 3.600 de specii de orhidee identificate în această parte a lumii.

Ana Grama

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.