O nouă posibilă descoperire în lumea medicală: Ce poate preveni infarctul şi accidentele vasculare?

0
143

infarctSe bănuiește că flavonoizii pot preveni unele boli cu impact acut puternic precum infarctul sau bolile vasculare. Flavonoizii sunt compuşi naturali care se regăsesc în alimente precum fructe şi legume, iar cei din cacao conţin o combinaţie unică de nutrienţi speciali, prezenţi numai în boabele de cacao.

O pastilă care conţine flavonoizi din cacao, “ingredientele sănătoase” din ciocolata neagră, va fi supusă testelor clinice în Statele Unite ale Americii, pentru a se stabili dacă poate prevenibolile mai sus menționate.
Cercetătorii vor înscrie în acest program 18.000 de bărbaţi şi femei din Statele Unite, pentru a testa pastilele care conţin mai mulţi nutrienţi benefici decât cantitatea normală regăsită în ciocolată. Aceştia şi-au propus să stabilească beneficiile pentru sănătate pe care le-ar putea avea ciocolata, din a cărei compoziţie au fost eliminate zahărul şi grăsimile, după cum a afirmat JoAnn Manson, medic la Brigham and Women’s Hospital din Boston.
Acesta va fi primul studiu mai amplu despre flavonoizii din cacao, care, în studii anterioare, de dimensiuni mai mici, au avut efecte benefice demonstrate asupra presiunii arteriale, colesterolului, metabolizării insulinei, sănătăţii arteriale şi asupra altor factori asociaţi cu funcţionarea inimii.
Participanţii vor primi pastile placebo sau câte două capsule pe zi cu flavonoizi din cacao, timp de patru ani. Nici participanţii, nici coordonatorii studiului nu vor şti ce pastile vor lua în timpul studiului. „Capsulele cu flavonoizi nu au niciun gust”,  a afirmat dr. JoAnn Manson.
În a doua parte a studiului, participanţii vor primi pastile placebo sau multivitamine zilnice, care conţin o mare varietate de nutrienţi.
Cei care vor participa la acest studiu vor fi selectaţi din rândul celor care au luat parte deja la studiile anterioare, ceea ce va permite cercetării să înainteze mai rapid, deşi pot fi acceptate şi persoane interesate exclusiv de acest subiect, care vor să sprijine procesul de cercetare.

Sursa: Mediafax

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here