O invenție pur românească

0
245

Gabriel Diaconu, un locuitor din județul Brașov, a inventat motorul care funcționează cu o sursă de energie inepuizabilă și nepoluantă, și anume electromagnetismul.  Inovaţia sa ar putea revoluţiona industria energetică. 

inventieInvenţia sa a fost brevetată de Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), dar până acum, nici statul și nici un alt investitor nu s-a arătat interesat să finanțeze motorul care funcționează cu electromagnetism.

„Este vorba despre un motor care funcţioneză cu energia magneţilor permanenţi. Aceasta este o sursă de energie inepuizabilă şi ecologică. Pe viitor, acest motor putând să se autoacţioneze, va înlocui aceste greoaie şi greu de întreţinut sisteme fotovoltaice şi eoliene. Noutatea invenţiei constă în punerea în valoare a energiei magneţilor permanenţi”, după cum a spus Diaconu.

Acesta studiază puterea magneților de aproximativ 20 de ani, dar a început să se dedice intens cercetării, după ce a ieșit la pensie.
Până acum, cercetătorul a testat motorul pe un Trabant și a explicat că injectarea energiei magnetice în motoare este posibilă la fel ca orice combustibil.

Sursa: yahoo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.