O enzimă poate trasnforma toate grupele de sânge în donator universal

O enzimă care ajută la formarea de anticorpi

0
330

enzimaO enzimă care ajută la formarea de anticorpi

O enzimă -Antigenii A, B şi Rh-ul sunt caracteristicele sângelui cele mai importante când vorbim de transfuzii de sânge.

Antigenul este o substanţă care ajută la formarea de anticorpi.

Transfuziile de sânge sunt tratament medical extrem de important în  multe proceduri medicale

Dar datorită prezenței  antigenelor pe celule roşii din sânge sângele donatorului trebuie să fie testat. Pentru a se vedea dacă este compatibil cu cel care va primi transfuzia. Pentru a evita posibilele reacţii adverse care uneori pot fi fatale.

O enzimă -Dar ce faci atunci când un pacient are nevoie de o transfuzie de sânge, dar nu există  tipul  de sânge compatibil  în banca de sânge? Este o problemă pe care oamenii de ştiintă au încercat să  o rezolve de ani de zile. Dar nu au fost în stare să găsească o soluție economică – până acum.

 O enzimă minune

O enzimă -O echipă de cercetători formată din chimişti de la University of British Columbia  şi alţi oameni de ştiinţă de la Centrul de Cercetare a Sângelui a creat o enzimă care poate rezolva această problemă.

După cum informează phys.org  enzima functionează prin fragmentarea zaharurilor. Cunoscute şi ca antigeni care se găsesc în tipurile A şi B de sânge. Transformând aceste două tipuri de sânge în tipul 0 – cunoscut ca donator universal.  Care poate fi administrat tuturor pacienților indiferent de  grupa sânge.

Echipa a creat o enzimă care se dovedeşte a fi extrem de eficientă în reducerea zaharurilor

O enzimă -David Kwan, autorul principal al studiului  a declarat că echipa a “creat o enzimă care se dovedeşte a fi extrem de eficientă în reducerea zaharurilor din grupele de sânge A şi B şi în eliminarea subtipurilor de antigeni A “.

Pentru a crea această enzimă, capabilă să reducă zaharurile, cercetătorii au folosit o tehnologie inovativă numită  directed evolution. Care presupune inserarea de mutaţii controlate în codul genetic al enzimei şi selectarea celor care sunt mai eficiente în reducerea antigenilor. În doar cinci generaţii enzima a devenit de 170 de ori mai eficientă.

Cu aceast tip de enzimă au putut elimina marea majoritatea a antigenilor  din tipurile A şi B de sânge

O enzimă -Jayachandran Kizhakkedathu şi colegii săi de la Centrul de Cercetare al Sângelui au putut elimina marea majoritatea a antigenilor  din tipurile A şi B de sânge. Cu toate acestea înainte de a fi utilizată în studiile clinice, enzima trebuie ajustată să elimine complet antigenii.

Sistemul imunitar este foarte sensibil la grupele sanguine

O enzimă -Și prezenţa unor  cantități infime de antigeni poate declanşa un răspuns imun.

Steve Withers, profesor  de chimie  a precizat că acest concept nu este unul nou, dar că până acum nu s-au obţinut rezultatele aşteptate. Însă concluziile noilor cercetări au fost  încurajatoare.

Studiul a fost publicat în  Journal of the American Chemical Society.

Emanuela Popa

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here