O bucată din crucea pe care a fost răstignit Hristos, găsită în Turcia

0
948

Iisus-pe-cruceArheologii care executau o serie de săpături în locul în care se află biserica Balatlar, din oraşul turcesc Sinop, aflat pe malul Mării Negre, au descoperit ceea ce ei cred că este o bucată din crucea pe care a fost răstignit Iisus Hristos, informează Christian Post.

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]

[fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]„Am găsit un lucru sfânt într-un cufăr. E o bucată de cruce şi credem că e o parte din crucea pe care a fost crucificat Iisus”, a declarat Gulgun Koroglu, cel care conduce săpăturile.

Relicva, la autentificare

Numeroase biserici din întreaga lume susțin că dețin bucăți din crucea sfântă. legenda spune că mama împăratului Constantin, Elena, a descoperit crucea sfântă la Ierusalim și a împărțit părți din ea liderilor religioși din Ierusalim, Roma şi Constantinopol.

Pe de altă parte, arheologul francez din secolul al XIX-lea Charles Rohault de Fleury a spus că toate relicvele catalogate adunate împreună ar constitui doar o treime din greutatea unei cruci care avea înălţimea de 3,6 metri, relatează Mediafax.

Ce s-a întâmplat cu crucea lui Iisus?

Legenda spune că mama împăratului Constantin, Elena, a găsit crucea la Ierusalim şi a împărţit bucăţi din acel lemn sfânt liderilor religioşi din Ierusalim, Roma şi Constantinopol.

Biserica Balatlar, construită în anul 660 e.n., s-a dovedit o sursă bogată în descoperiri arheologice.

Echipa de arheologi coordonată de Gulgun Koroglu, a descoperit, pe lângă cufărul din piatră, și ruinele unei vechi băi romane, dar şi peste 1.000 de schelete umane, de la începerea săpăturilor în 2009.

Ana Agrama

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.