O bibliotecă din Iași, în competiție pentru cele mai frumoase 25 de biblioteci din lume

0
190

bibliotecaBiblioteca Universității Tehnice “Grigore Asachi”, din Iași, a fost inclusă în competiția pentru cele mai frumoase 25 de biblioteci din lume. Construite pentru a dăinui peste secole, aceste opere arhitecturale sunt o poveste vie a unor vremuri de mult apuse,  unde turiștii simt că se întorc în timp, scrie ivisit.ro.

Portalul Bored Panda a lansat o provocare cititorilor săi, pe care îi invită să nominalizeze și să voteze cele mai frumoase 25 de biblioteci din întreaga lume. Pe lista cu nominalizări a fost inclusă și Biblioteca Universității Tehnice “Grigore Asachi”, din Iași, monument ce a primit până acum peste aproape 1.000 de voturi. În competiție sunt înscrise numeroase instituții celebre la nivel mondial, precum Biblioteca Națională din Praga, Cehia; Biblioteca Colegiului Trinity, din Dublin, Irlanda; Biblioteca Națională a Franței, din Paris; Biblioteca Națională din Viena, Austria sau Biblioteca Publica din New York, SUA.

Inaugurat în 1897, după cinci ani de la punerea pietrei de fundament, Palatul Universitar a fost construit după schițele lui Petru Poni, ministru al Instrucțiunii și profesor la Universitatea din Iași. Schițele sale, realizate după studii efectuate la mai multe universități din Germania, Austria și Elveția, au fost preluate de celebrul arhitect elvețian, Louis Blanc, cel care a elaborat proiectul final.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.