O alimentaţie bogată în spanac şi ouă duce la îmbunătăţirea reflexelor şi la scăderea numărului de accidente rutiere

0
534

spanacCercetători de la Universităţile din Amsterdam şi Leyden, susţin că o alimentaţie bogată în spanac şi ouă ar putea contribui la reducerea numărului de accidente rutiere, relatează 7sur7.be, preluat de Agerpres.

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]Un nutrient prezent în cele două alimente, precum şi în brânză şi soia, numit tirozină, ar ajuta la stimularea reflexelor. În cadrul studiului, publicat în revista Neuropsychologia, au fost testate două grupuri de participanţi, care au fost aşezaţi la calculatoare.

Când pe ecran apărea o săgeată verde, trebuia ca ei să apese pe un buton corespunzător sensului săgeţii (stânga sau dreapta) cât mai repede. Când apărea o săgeată roşie, nu trebuia să facă nimic.

Rezultatul a fost că cei care băuseră înainte câte un suc de portocale cu adaos de tirozină au avut reflexe mai bune decât cei care primiseră suc de portocale clasic, fără tirozină.

Oamenii de ştiinţă se declară convinşi că un consum regulat de alimente cu tirozină, cum ar fi spanacul şi ouăle, ar putea îmbunătăţi reflexele şoferilor aflaţi la volan şi, în consecinţă, reduce numărul accidentelor rutiere.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.