O a doua șansă

0
116

imagesVarnava și Pavel se aflau împreună într-o călătorie de propovăduire. Pavel voia să se întoarcă să viziteze din nou fiecare cetate prin care trecuseră, spre a-i îmbărbăta pe noii convertiți. Varnava s-a învoit.

„Hai să-l luăm cu noi și pe Ioan Marcu”, a spus Varnava.

Marcu era un tânăr care la începutul primei lor călătorii i-a părăsit fără învoire. Pavel a refuzat să-l mai ia. Între ei s-a iscat o asemenea neînțelegere, încât Varnava și Pavel s-au despărțit.

Varnava, vrând să-i dea lui Ioan Marcu o a doua șansă, l-a îmbărbătat pe tânăr să rămână în slujba Evangheliei lui Iisus Hristos. Urmarea? Cu ajutorul și îmbărbătarea primite de la Varnava, Ioan Marcu a devenit cu adevărat un ucenic în Biserica din vechime.

Iată unde duce îmbărbătarea oamenilor!

De unde a dobândit Varnava iscusința de a îmbărbăta? Scriptura ne spune limpede că Varnava „era bărbat bun și plin de Duhul Sfânt și de credință”.

Îmbărbătarea iscusința de a da curaj oamenilor este cu adevărat un dar al lui Dumnezeu către cei ce sunt „plini de Duhul Sfânt și de credință”.

Vitamine duhovnicești pentru iertarea sufletului – Zi de zi cu Hristos de-a lungul anului bisericesc, în românește de Florin Codreanu

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.