Nutriţia influențează calitatea somnului. Cheia unei alimentații eficiente

0
99
Translate in

Nutriţia este unul dintre factorii cheie care influenţează calitatea somnului, benefic atât pentru sănătate, cât și pentru starea de spirit.

Cercetătorii au aprofundat acest aspect și modul în care ce mâncăm seara ne influențează modul în care dormim. Vă prezentăm în continuare câteva dintre produsele recomandate.

Laptele şi produsele lactate – Calciul din produse lactate ajută la reglarea melatoninei, hormonul legat de somn. Se știe că persoanele care au probleme cu somnul trebuie să consume o cană cu lapte înainte de culcare.

Năutul – bogat în vitamina B6 şi triptofan, năutul este numit și „leguma minunată”. Ingredientele sale contribuie la senzaţia de saţietate, ajută la scăderea în greutate şi au un efect favorabil asupra somnului.

Spanacul – un aliment excelent pentru un somn bun, esenţial pentru buna funcţionare a sistemului imunitar. Această legumă este bogată în fier, acid folic şi vitamina C, fiind un aliat puternic împotriva oboselii.

Cireşele – o sursă excelentă de melatonină. Aceste fructe nu reprezintă doar un desert plăcut, ci contribuie la un somn bun. Studiile au stabilit că persoanele care beau suc de cireşe adorm mai repede şi dorm mai mult.

Peştele – faptul că are din plin vitamina B6, ajută glanda pineală să producă melatonină. Somonul sau tonul sunt recomandate pentru cină. În acelaşi scop, pot fi consumaţi creveţi şi homari.

Ana Grama