Nürnberg, un simbol al Crăciunului

0
422
germanyPiețele de Crăciun își au originea cu secole în urmă în Germania și Austria, ca surse de bunuri practice care asigurau  supraviețuirea pe timp de iarnă. Astăzi, piețele oferă o experiență deosebită pentru toți cei care iubesc și vor să se bucure de spiritul sărbătorilor de iarnă.  Aerul proaspăt și rece, cântecele specifice care se îmbină cu miresme de vin fiert condimentat și castane coapte, sute de cumpărători, nelipsitul Moș Crăciun, emoție și forfotă în căutarea cadourilor fac parte din atmosfera târgurilor și piețelor dedicate Crăciunului.

Piața de Crăciun din Nürnberg este una dintre cele mai vechi târguri de Crăciun din Germania și atrage mai mult de două milioane de vizitatori anual. Evenimentul, care se petrece în piața principală din orașul vechi,  datează de la jumătatea secolului al 16-lea.

Spre sfârșitul secolului al XIX-lea, Piața de Crăciun și-a pierdut din strălucire și importantă. Ea a fost mutată în diverse locuri din oraș, dar a reînviat în anul 1930. Trei ani mai târziu când a fost mutat înapoi în Piața Centrală,  evenimentul a fost marcat de un spectacol deosebit. O actriță îmbrăcată ca un înger de Crăciun, însoțită de doi spiriduși stălucitori au recitat un prolog, coruri de copii au cântat colinde, iar clopotele bisericilor au sunat. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial,  Târgul de Crăciun nu  a avut loc la Nürnberg. În 1948, Piața de Crăciun a fost restabilită în orașul vechi, care a fusese complet distrus în timpul conflictului armat.

Cel mai faimos târg de Crăciun din Germania a fost descris ca un oraș mic din lemn și pânză, în inima orașului vechi din Nürnberg…

Acest oraș mic, oferă găzuire  pentru mai mult de o sută optzeci de căsuțe frumos decorate, în alb și roșu, care invită vizitatorii să se bucure bunătăți cu specific, îmbie la cumpărături, oferind inspirate idei de cadouri pentru cei dragi de la decorațiuni de Crăciun la jucării și produse de artizanat. Bineînțeles că de la târg nu lipsesc dulciurile specife, tradiționalele Zwetschgenmännle, figurine din pune uscate și Lebkuchen, turtă dulce cu miere și mirodenii.

Christkind este un personaj  cu tradiție, îndrăgit de copii și adulți, deopotrivă…

A apărut pentru prima dată la Piața de Crăciun Nuremberg în 1930.  În zilele noastre ideea a fost preluată și de alte festivități de acest gen. La fiecare doi ani, Îngerul Crăciunului, o fată cu vârsta cuprinsă între șaisprezece și nouăsprezece ani,  declară deschisă Piața de Crăciun  în cadrul unei ceremonii care are loc pe Nürnberg Hauptmarkt, în orașul vechi. Ea răspândeste spiritul Crăciunului în jurul orașului și  face vizite caritabile în spitalele pentru copii.

Celebra lebkuchen se coace de mai bine de șase sute de ani în Nürnberg…

În Piața de Crăciun veți găsi felurite sortimente și dimensiuni, acoperite diferite acoperirite cu ciocolată, zahar sau chiar cu căpșuni. În plus, acestea  sunt ambalate în cutii metalice frumos decotare, putând fi astfel pot fi un cadou perfect.

O experiență magică pe care toți copii o vor ține minte este o zonă special amenajată pentru ei, Children’s Christmas Market, unde îi așteaptă un carusel nostalgic, o brutărie unde aceștia învață cum să facă fursecuri, căsuța lui Moș Crăciun și multe altele ce zugrăvesc o lume de basm.

Scena Nașterii Domnului se face remarcată.  Încă din depărtări se poate vedea steaua de pe acoperișul de paie al ieslei așezate în fața bisericii Maicii Domnului, în inima pieței de Crăciun. Copiii sunt atrași de statuetele din lemn sculptate cu pricepere, în timp ce adulți se bucură de un moment de  pace oferit de  Nașterea Domnului.

Târgul de Crăciun din Nürnberg este deschis zilnic 10:00 – 21:00, cu excepția  Ajunului, atunci când piața se închide la 14:00.

Emanuela P.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.