Ce beneficii ne aduc nucile, migdalele și arahidele

0
223

nucileMigdalele, arahidele și nucile

Un studiu recent a dezvăluit faptul că arahidele asigură un nivel optim de bacterii prietenoase în sistemul digestiv şi previn intoxicaţiile alimentar, informează Daily Mail . Experții atrag atenția că în nucile în general au multiple beneficii pentru organism.

Mediafax trece în revistă beneficiile pe care le aduc nucile pe care le știm cu toți, nucile de Brazilia, nucile caju, migdalele și arahidele.

Nuci

Sunt bogate în fibre şi proteine, menţinând senzaţia de saţietate, în acizi graşi omega 3 şi antioxidanţi. Reduc riscul de maladii oculare, precum degenerarea maculară provocată de îmbătrânire, şi declin cognitiv, dar şi de maladii cardiace.

Nucile de Brazilia

O sursă foarte bună de seleniu care poate fi asigurată zilnic. Două nuci din acest soi asigură 100% din necesarul zilnic de seleniu, adică 75 de micrograme. Seleniu este necesar în producerea de anticorpi, importanţi în sistemul imunitar, şi în producţia de tiroxină, necesară în reglarea metabolismului. De asemenea, contribuie la scăderea riscului de cancer al vezicii urinare şi prostatei.

Nuci caju

Sunt o bună sursă de fier, 30 de grame de nuci asigurând 2 miligrame din acest mineral. O femeie are nevoie zilnic de 14,8 miligrame, iar un bărbat, 8,7 miligrame. Totuşi, fierul din aceste nuci nu este absorbit de organism la fel ca fierul din carne, spun specialiştii. Din acest motiv, trebuie să se consume alături de surse de vitamina C – kiwi, salate cu ardei gras şi roşii, suc de portocale.

Migdalele
Este nevoie de doar 10 migdale pentru a asigura necesarul zilnic de calciu (700 de miligrame). Este important pentru sănătatea oaselor. Acestea sunt bogate şi în vitamina E, care contribuie la menţinerea sănătăţii pielii. De asemenea, sunt bogate în fibre, iar coaja lor are proprietăţi antiinflamatorii, fiind bogată în antioxidanţi.
Arahide

Sunt bogate în fibre, proteine, având un indice glicemic scăzut, astfel încât pot stabiliza nivelul de zahăr din organism. Specialiştii spun că se supraestimează nivelul de calorii din nuci (o mână conţine 180 de calorii), pentru că acestea nu sunt absorbite uşor în organism, livrând doar două treimi din energia potenţială.

Mai multe articole despre plante benefice găsiți la rubrica Sănătate.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.