Nucile de săpun, detergentul oferit de natură – Este ieftin și antibacterian

0
414

nucile de săpunNucile de săpun sunt folosite de sute de ani în zone din India, Nepal şi China. Familia de arbori a căror fructe sunt nucile de săpun se numeşte Sapindus (combinația dintre cuvintele latine sapo-săpun şi indicus-indian). Nucile de săpun, cunoscute şi sub denumirea de nuci de spălat, sunt folosite pentru spălarea rufelor, pentru obținerea de soluții destinate curățeniei casei, pentru igienă personală şi a animalelor de companie sau ca îngrășământ natural.

Fructe ale unei specii unice de arbori, nucile de săpun sunt speciale datorită prezenței unei substanțe numită saponină. Saponină este eliberată în contact cu apă caldă şi acționează că un surfactant natural. Saponină este alternativă 100% naturală la detergenții şi substanțele de curățare bazate pe sodium laureth sulfat (SLS), cunoscut pentru efectele sale alergene.

Deși există mai multe specii, Sapindus Mukorossi sunt arborii a căror “nuci” sunt cele mai bogate în saponină. Nucile au inițial o culoare galbenă, pentru că atunci când se coc să devină maronii. Fructele sunt culese după ce cad din arbori, iar semințele sunt îndepărtate. Cojile sunt uscate la soare fără a se folosi nicio substanță chimică.

Beneficiile utilizării nucilor de săpun

Aceste nuci sunt economice: cu 1 kg de nuci de săpun (cunoscute şi că nuci de spălat) pot fi spălate rufele unei familii de 4 persoane timp de 1 an de zile la 3 spălări pe săptămâna cu mașină automată încărcată cu 5 kg de rufe. Se economisește astfel mai mult de 50% din bugetul familiei alocat pentru detergentul de rufe.

Nucile de săpun sunt ușor de utilizat. Puneți pur şi simplu 4 sau 5 nuci într-un mic săculeț din bumbac sau într-o șosetă. În contact cu apă se va elibera saponină.

Citiți și Invenții care au schimbat lumea: săpunul.

Nucile de săpun sunt hipoalergenice. Ele sunt în mod special recomandate persoanelor cu probleme de piele datorate detergenților prea agresivi sau celor cu pielea sensibilă, precum sunt bebelușii şi copii foarte mici.

Nucile de săpun au proprietăți antibacteriene

Nucile de săpun nu poluează. Ele sunt produse vegetale,naturale şi nu conțin niciun aditiv poluant.

Nucile de săpun sunt biodegradabile. După utilizare ele nu mai conțin saponină. Le puteți pune peste compost că să îngrășați solul plantelor de apartament sau din grădina.

Nucile de săpun sunt universale, potrivite pentru orice tip de țesături şi elimina necesitatea folosirii unui balsam de rufe. Ele ajută la păstrarea intensității culorilor, pot fi folosite pentru spălarea oricărui tip de țesături: bumbac, mătase, lână, vâscoză. După spălare rufele sunt moi şi au un miros neutru, nemaifiind necesară utilizarea unui balsam de rufe. Nucile de săpun au proprietăți antibacteriene.

Nucile prelungesc perioada de viață a mașinilor de spălat: fiind un produs natural, nu sunt agresive pentru mașinile de spălat sau pentru sistemul de țevi.

Sursă: obiectiv.info

Citiți și Săpunurile antibacteriene scad efectul antibioticelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.