Nu te feri de încercări!

0
147

Enjoying the sun„Și mă voi bucura de Ierusalim, iar de poporul Meu Mă voi veseli; și-n el nu se va mai auzi glas de plâgere și nici glas de strigare.” (Isaia 65, 19)

Cât de mulți sunt cei din marea familie a Tatălui nostru ceresc care  suferă, copleșiți de necazuri! Câte suspine de disperare nu se îndreaptă spre EL în fiecare zi de pe acel drum al suferinței, pe care trebuie să-l străbatem toți, înainte de a ne dobândi patria cerească!

Ne întristează lacrimile copiilor noștri, încercăm să le ogoim sau să le ușurăm durerea cu dragostea noastră. Cât de mare va fi bucuria Părintelui nostru ceresc, când se vor sfârși zilele de încercare ale omenirii aflate în suferință, când norii negri se vor risipi, când nu va fi nici întristare, nici suspin, ci bucurie veșnică! „Desfătare veșnică pe creștetele lor; că pe capetele lor fi-va laudă și bucurie, și veselia se va înstăpâni asupră-le; durerea și întristarea și suspinul au fugit” (Isaia 35, 10).

Cel ce, cu o compătimire atât de adâncă i-a spus văduvei la porțile Nainului: „Nu mai plânge”, va ridica El însuși de pe capul poporului Său toată suferința. Mâna care s-a atins de trupul mort al fiului văduvei va șterge orice lacrimă e pe obrazul oricui. Se va bucura atunci cu bucurie mare inima Sa, lucrarea răscumpărării va fi încheiată, iar El va intra în pacea Sa.

Popor al lui Dumnezeu, întunecat și strâmt este drumul tău, grea crucea pe care o porți! Nu-ți este, oare, povara peste măsura puterilor tale? Nu deznădăjdui, nu te lăsa istovit, nu te feri de încercări! „Iubiților, nu vă mirați de focul aprins între voi ca să vă-ncerce, ca și cum vi s-ar întâmpla ceva străin” (I Petru 4, 12). În jurul tău sunt mulți alții în suferință, deși ție ți se pare că ești singurul care suferă. Calea pe care mergi este sfințită de Cel ce a străbătut-o El însuși, purtându-și crucea, într-o zi mult mai neagră decât ți-a fost dată ție.

„Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu” – Ed. Cartea Ortodoxă 

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.