Nu fi furtunos în treburile tale

0
166

rugaFiule, lasă în seama Mea interesul tău; la timpul cuvenit, Eu voi rândui cum este mai bine pentru tine. Învață să aștepți în tăcere ce voi râdui pentru Eu și vei vedea că aceasta îți va fi de folos.

Doamne, bucuros las toate în mâna Ta, căci fără ajutorul Tău, puțin mă poate ajuta mintea mea. O, de aș putea să depărtez de la mine grijile de viitor, ca să mă las chiar de acum și cu totul în voia Ta!

Fiule, adeseori omul aleargă după un lucru pe care-l dorește și, când l-a câștigat, începe să gândească altfel despre acel lucru, pentru că n-are statornicie în dorințele lui, căci ele îl poartă neîncetat de la un lucru la altul. De aceea nu e puțin lucru să te lepezi de tine însuți chiar în cele mai mici lucruri.

Adevărata înaintare în bine stă în lepădarea de sine; și cine a înaintat în aceasta, este omul cel mai slobod și cel mai sigur. Dar vechiul vrăjmaș, care se împotrivește la orice bine, nu încetează a-l ispiti; zi și noapte el urzește la planuri, că doar, doar va putea să prindă pe cel nebăgător de seamă în lanțurile sale. „Vegheați și vă rugați, zice Domnul, ca să nu cadeți în ispită.”

 „Urmând pe Hristos” de Thomas A. Kempis, Tipografia Miron Neagu – Sighișoara, 1944

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.