Nu a regretat niciodată că a iertat-o pentru greşeala făcută

0
156

tineriDoi tineri care trăiau împreună au venit la biserica părintelui Constantin. Au fost foarte impresionaţi de întâlnirea cu părintele şi după slujbă s-au spovedit. Vroiau să se căsătorească după terminarea facultăţii. S-au hotărât să nu mai păcătuiască.

Cu o lună înainte de examenele de licenţă, Eliza s-a dus la o petrecere dată de sora sa, care se măritase cu un arab. Daniel era acasă, la părinţi. La petrecere, un alt arab, cel mai bun prieten al cumnatului Elizei, s-a îndrăgostit de ea şi, din vorbă în vorbă, a convins-o să bea cu el nişte tărie. Prinsă în joc, fata a cerut din ce în ce mai multă băutură şi, în cele din urmă, a picat în brațele arabului. Ba chiar a păcătuit cu el după plecarea musafirilor. Sora ei nu părea mirată de aceasta. Când l-a revăzut pe Daniel, pe Eliza au năpădit-o lacrimile:

 – Totul s-a terminat. Nu mai are rost să fim prieteni. Duminică dimineaţă m-am culcat cu Ahmed, cel mai bun prieten al cumnatului meu. Nu ştiu dacă m-ai putea ierta, şi nici nu mai are rost să mă ierţi. Între noi s-a terminat totul. După trei zile, Eliza a primit un telefon:

 – Crezi că există pocăinţă?

 – Da, există.

 – Atunci hai la părintele Constantin. Ţie o să-ţi dea un canon, iar mie o să-mi spună ce rugăciuni să fac pentru tine. Eliza s-a spovedit şi, cu dragostea lui Daniel şi cu sfaturile părintelui, sufletul ei s-a curăţat de păcat. S-au căsătorit, aşa cum plănuiseră. Eliza era o soție minunată. Daniel nu a regretat niciodată că a iertat-o pentru greșeala făcută.

Patericul Mirenilor, Pilde pentru secolul XXI, Editat de Editura Egumeniţa

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.