„Closer to the Moon”, „Q.E.D.” și „Selfie”, în cursa pentru nominalizări la Premiile Gopo 2015

0
99

Nominalizările Premiilor Gopo„Closer to the Moon”, în regia lui Nae Caranfil, „Q.E.D.”, în regia lui Andrei Grusznizky, și „Selfie”, în regia Cristinei Iacob, sunt printre cele mai titrate filme de acțiune ale anului înscrise la categoria lungmetraj în cursa pentru nominalizările celei de-a noua ediții a Premiilor Gopo, informează un comunicat al organizatorilor. 

81 de filme românești lansate în cinematografe sau în festivaluri în 2014 intră în cursa pentru nominalizările celei de-a noua ediții a Premiilor Gopo. Între acestea se află 21 de lungmetraje, 14 documentare, 13 filme de scurtmetraj documentar și 33 de scurtmetraje de ficțiune. Alte peste 40 de producții proiectate pe marile ecrane din România în 2014 concurează la nominalizările categoriei Cel mai Bun Film European.

Din lista cu nominalizări nu lipsesc filmele de lungmetraj documentar „Al doilea joc” în regia lui Corneliu Porumboiu, „București, unde ești?” regia Vlad Petri, și „Pașaport de Germania” regia Răzvan Georgescu.

Cea mai tânără categorie a premiilor Gopo — scurtmetrajul documentar — conține 13 filme înscrise. Dintre aceste 5 sunt producții UNATC — „Alice” regia Isabela Tent; „Brudina” regia Dragoș Hanciu; „Iulian” regia Alex Mironescu; „Octav” regia Adrian Inizian; „Românești” regia Artur Boruzs).

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.