Noile norme UE care elimină evitarea obligaţiilor fiscale

0
119
Norme fiscale UE. Taxe

Noile norme fiscale UE

Noile norme fiscale UE

Au intrat în vigoare noile norme ale Uniunii Europene care elimină evitarea obligaţiilor fiscale.

Toate statele membre din Uniunea Europeanpă aplică, de la 1 ianuarie 2019, cinci măsuri antiabuz cu caracter juridic obligatoriu, care vizează principalele forme de evitare a obligaţiilor fiscale practicate de marile companii multinaţionale, informează un comunicat de presă al Comisiei Europene.

Noile norme fiscale UE

Toate statele membre vor putea de-acum să impoziteze profiturile transferate în ţări cu un nivel redus de impozitare în care firma nu are o activitate economică reală, iar aceste norme privesc firmele străine controlate.

Câştigurile în ceea ce priveşte activele precum proprietatea intelectuală, care au fost transferate de pe teritoriul Uniunii Europene, vor deveni impozabile în blocul comunitar, iar normele privesc impozitarea la ieşire.

Deducerile fiscale

Pentru a descuraja firmele să creeze acorduri de îndatorare artificiale menite să reducă la minimum impozitele, statele membre vor putea limita cuantumul dobânzii nete pe care o firmă îl poate deduce din venitul său impozabil.

Firmele vor fi împiedicate să exploateze neconcordanţele din legislaţia fiscală a două ţări diferite din Uniunea Europeană pentru a evita impozitarea.

Statele membre pot folosi mecanismele de evitare a obligaţiilor.

Standardele globale OCDE

Normele se bazează pe standardele globale elaborate de OCDE în 2015 cu privire la erodarea bazei impozabile şi transferul profiturilor.

Acestea au ca scop prevenirea deturnării profiturilor neimpozitate în afara UE.

Citește și 

Cum fac turcii bani din orice și obiceiurile culinare turcești

Întrebări mari de la cei mici: De ce folosim bani?

Elevii de nota 10 la BAC și Evaluare, premiați pentru performanță. Câți bani primesc

Înțelepciunea banilor – Pascal Bruckner

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.