Noaptea Cercetătorilor

0
143

Cercetătorii se afla printre noi! Oameni normali cu slujbe extraordinare!

Cât de multe ştii despre domeniul cercetării? Ai stat vreodată de vorbă cu un cercetător? Te pasionează ştiinţă? Eşti curios?

Dacă răspunsul tău este „da” la cel puţin una dintre întrebările de mai sus, te invităm pe 27 septembrie 2013 la Noaptea Cercetătorilor, cel mai mare proiect european destinat domeniului cercetării şi ştiinţei.

Din 2005 şi până astăzi, în fiecare an, în ultima vineri din septembrie are loc Noaptea Cercetătorilor, în toate ţările membre ale Uniunii Europene, inclusiv în România.

Proiectul are ca scop aducerea în atenţia publicului larg a activităţilor de cercetare, într-o manieră prietenoasă, care să le straneasca interesul şi în cadrul unui mediu relaxat. Un alt obiectiv al evenimentului este atragerea tinerilor către cariere ştiinţifice, cu ajutorul activităţilor desfăşurate, dar şi prin prezenta cercetătorilor şi a pasionaţilor de inovaţie şi tehnologie.

Unde ne vedem? În Bucureşti, Oradea, Piatra-Neamt, Suceava, Galaţi, Sinaia şi Tulcea între orele 17:00 – 23:00.

Te vei întâlni cu cercetători şi specialişti din cele mai variante domenii (de la IT şi tehnologie până la industria auto) şi vei lua parte la activităţi ştiinţifice.

Am pregătit pentru tine zone special amenajate, astfel încât să acoperim cele mai variate forme de curiozitate. În zona Agora poţi afla mai multe informaţii despre domeniul cercetării stând de vorbă cu specialiştii. În zona Hand-On Area te poţi implica direct în activităţi ştiinţifice, iar în zona Knowledge Area descoperi ultimele tehnologii şi inovaţii, chiar de la partenerii proiectului.

Va fi prezent şi un stand al Uniunii Europene, unde vei afla mai multe despre activitatea de cercetare la nivel european, proiecte aflate în desfăşurare şi rezultatele activităţilor ştiinţifice.

Proiectul se adresează tuturor categoriilor de vârstă, aşa că te invităm să vii împreună cu familia şi prietenii şi să vă bucuraţi împreună de Noaptea Cercetătorilor. Am pregătit multe jocuri şi concursuri cu premii speciale, oferite de partenerii evenimentului.

Accesul este gratuit. Pentru mai multe informaţii vizitează-ne la www.noapteacercetatorilor.eu ,  sau pe pagina de facebook a evenimentului https://www.facebook.com/ResearchersNightRomania , sau scrie-ne la sabina@noapteacercetatorilor.ro.

Şi nu uita! Cercetătorii sunt oameni obişnuiţi cu slujbe neobişnuite.

Sursa: autentici.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.