Noaptea albă a poeziei româneşti, la Uzdin, Serbia

0
187

cartiLa ,,Casa Românească’ din Uzdin, Serbia, va avea loc, începând de vineri seara, manifestarea ,,Noaptea albă a poeziei româneşti’ la care vor participa poeţi din România, Republica Moldova, Macedonia, Austria, Germania şi Republica Serbia.

Amfitrionul evenimentului, singurul de acest fel organizat vreodată în spaţiul comunităţii româneşti din Serbia, Vasile Barbu, a declarat pentru AGERPRES că acest maraton poetic se va desfăşura sub semnul Luceafărului poeziei româneşti – Mihai Eminescu, la statuia căruia, sâmbătă, vor fi decernate premiile pentru poezie ale ediţiei a XX-a a Festivalului internaţional de poezie ,,Drumuri de spice’. ,,Din Republica Moldova îi avem oaspeţi pe Arcadie Suceveanu şi Vasile Şoimaru, din Germania pe Paul Purea, din România pe Titu Dinuţ, Tiberiu Popovici, Arcadie Chirşbaum, Ghiţă Blejuşcă, Gheorghe Rancu, Liviu Vasiu şi Tiberiu Ciobanu, din Austria pe Triţu Măran, din Republica Serbia pe Ana Niculina Ursulescu, Pavel Gătăianţu, Octavian Suciu, Teodor Groza Delacodru, Ionel Stoiţ şi Pavel Filip, din Macedonia pe Linţu Tămaş’, a precizat Vasile Barbu, preşedinte al Societăţii Culturale ,,Tibiscus’.

Potrivit sursei citate, ,,este pentru prima oară în Republica Serbia când poezia adună la un loc un număr atât de însemnat de poeţi, intenţia organizatorilor fiind aceea de a copia Serile de poezie de la Struga, localitate aflată acum în Macedonia, ultimul poet român care a fost încoronat acolo rege al poeziei fiind inegalabilul Nichita Stănescu’.

În context, Vasile Barbu a arătat că ,,vor fi de faţă la întâmplările poetice de la Uzdin zeci de iubitori de poezie din cele 29 de localităţi româneşti din Voivodina care vor avea privilegiu să asculte poezii în interpretarea autorilor şi să primească autografe pe cărţile acestora’.

„Noaptea albă a poeziei româneşti de la Uzdin se va încheia cu un moment spiritual inedit: prezentarea albumului de fotografie-portret realizat de peregrinul Vasile Şoimaru care a reuşit cu ochiul său magic să imortalizeze poeţii contemporani din întreaga lume în cele mai diverse instantanee”, a concluzionat Vasile Barbu.

Sursa genium.ro

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.