Nivelul mare de colesterol “rău” favorizează cancerul!

0
113
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

colesterolul răuNivelul mare de colesterol rău favorizează cancerul!

Oamenii de știință ce se ocupă de studii în domeniu, au ajuns recent la concluzia că nivelul mare al colesterolului “rău” favorizează răspândirea cancerului în corp – precizează Daily Mail.

Cum acționează colesterolul rău

Specialiştii care au făcut acest studiu au observat că în cazul unui om care are colesterolul “rău” peste media obișnuită, acesta acţionează astfel încât uşurează mecanismul de mişcare a celulelor. Descoperirea în cauză aparţine cercetătorilor de la Universitatea din Sydney, Australia, scrie aceeași sursă citată: Daily Mail.

Odată cu continuarea acestor  testări, experţii sunt de părere că vor reuși să înțeleagă mai bine felul în care cancerul se răspândeşte în organism și din acest punct de vedere. Aceștia susțin că unul dintre aspectele care îngreunează tratarea cancerului este faptul că boala se răspândeşte, se propagă cu repeziciune  în corp.

Ce sunt integrinele?

“Între celule se creează punţi de legătura cu ajutorul unor molecule numite integrine. Din păcate, tot integrinele sunt cele care ajuta celulele maligne, care se desprind din tumoare să migreze în altă parte din corp. Studiul nostru a identificat colesterolul “rău” ca având legătura cu aceste integrine, la nivelul vaselor subţiri… Iar acest lucru are un efect considerabil asupra abilitaţii celulelor canceroase de a se mişca şi de a se răspândi în corpul uman”, a menţionat prof. Thomas Grewal de la Universitatea din Sydney.

După toate aceste cercetări efectuate,  s-a constatat că, dimpotrivă, colesterolul “bun” poate limita mobilitatea celulelor canceroase, care se folosesc de ajutorul acestor  integrine, oferind astfel protecţie împotriva răspândirii cancerului!

Sursa: manager.ro

Jurnal Spiritual

Citiți și Colesterolul, pe înțelesul tuturor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here