Nivelul de mercur din peștele oceanic este în creștere

0
234
Nivelul de mercur din peștele oceanicProbabil din cauza gradului ridicat de poluare, nivelul de mercur din peștele oceanic au fost în creștere în mod constant începând din 1998. Pentru a limita expunerea oamenilor la mercur și eventualele intoxicații, Administrația Alimentelor și Medicamentelor din SUA a emis o serie de avertismente.

Studiile au arătat că aproximativ 84% din totalul cantității de pește oceanic, la nivel mondial conține niveluri periculoase de mercur, conform publicației Mother Nature Network.

Un nou studiu științific, publicat în revista Environmental Toxicology and Chemistry a scos la iveală faptul că aceste niveluri sunt în continuare în creștere, cel puțin, în cazul tonului cu aripioare galbene care trăiește în Oceanul Pacific.

În 2013, un studiu care a folosit un izotop de „amprentare”, pentru a determina cantitatea de metil mercur din nouă specii de pești care trăiesc la mare adâncime în  Pacificul de Nord a demonstrat că aceasta provenea din mercurul elementar prezent în atmosferă, adus de vânt din Asia de Est.

Publicația L. A. Times a raportat că nivelul de mercur din tonul cu aripioare galbene, capturat în Oceanul Pacific a crescut la o rată de 3,8% pe an din 1998 până în prezent.

Conform specialiștilor, în momentul de față, nivelul de mercur din pește este „puțin probabil să fie  periculos pentru sănătate“. Cercetătorii cred că peștii pot fi consumați. Dacă nivelurile de mercur continuă să crească în acest ritm, va fi cu siguranță o problemă.

Carl Lamborg, unul dintre autorii studiului, a declarat  „cantitatea de mercur din pește este într-o continuă creștere. Dacă se păstrează așa, la un moment dat, cele mai multe specii de pești vor fi potențial periculoase.”

Studiul a relevat și cauzele cantității mari de mercur din pește.

Dovezile indică poluarea aerului ca o cauză pentru creșterea concentrației de metil mercur, tipul de mercur găsit în pește. Emisiile de mercur provenite din arderea cărbunelui ajung, în special, în ocean. Acestea contamineaza speciile de pești și crustaceele.

Agenția pentru Protecția Mediului din SUA, atrage atenția că majoritatea consumatorilor „sunt expuși în principal la metil mercur. Este un compus organic periculos, atunci când mănâncă pește și crustacee”.

Compusul organic, poate provoca, o varietate de probleme de sănătate, inclusiv să afecteze dezvoltarea neurologică la fetuși, sugari și copii. La adulți, intoxicația cu metil mercur produce tulburări de vedere și auditive; lipsa de coordonare a mișcărilor; dureri la nivelul abdomenlui; greață și vărsături; respirație îngreunată și mierderi de memorie.

Administrația Alimentelor și Medicamentelor și Agenția pentru Protecția Mediului din SUA au emis o serie de recomandări pentru limitarea consumului de pește, în special pentru femeile însărcinate. Pentru prima dată, se recomandă ca în dieta săptămânală femeile însărcinate să includă un minim de 250 până la 350 de grame de specii de pești cunoscute pentru cantitățile resurse de mercur pe care le conțin, pentru a proteja dezvoltarea normală a fătului.

Emanuela Popa

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here