”Niciodată să nu vă temeţi”

0
185

cruceaUn credincios care divorţase, era continuu atacat de rudele fostei sale soţii, persoane foarte influente. Fusese pus sub urmărire şi era ameninţat de mai mulţi ofiţeri de miliţie. Atunci s-a dus împreună cu sora lui la Părintele Cleopa să plătească slujbe. Când să plece, s-au întâlnit cu un călugăr, care le-a cerut să-l ajute să-şi ducă bagajul la Sihla.

Pe drum, i-au povestit necazurile pe care le aveau cu ofiţerii de miliţie. Ajunşi la Sihla, după ce a auzit cum îl cheamă pe unul dintre miliţieni, călugărul s-a dat jos, s-a dus în faţa bisericii şi a făcut trei metanii, zicând: ”Mulţumesc Ţie, Doamne, că mi-ai adus răspuns la întrebarea: De ce mă rog eu pentru Constantin şi el are necazuri; eu mă rog mai tare pentru Constantin şi el are şi mai mari necazuri?”

Constantin era unul dintre miliţienii care îl prigoneau pe credincios şi în ultimul timp soţia i se îmbolnăvise grav, iar fetiţa îi fusese accidentată de o maşină. După ce călugărul l-a sunat şi i-a arătat greşeala să, el a devenit unul din cei mai corecţi miliţieni.

Dar prigoana asupra credinciosului a continuat. Rudele fostei soţii au apelat la un colonel care i-a telefonat, spunându-i: ”În cinci zile vei fi în puşcărie! Dosarul este pregătit!” ”Fără motiv?” a întrebat creştinul. ”Eu n-am nevoie de motiv, iar din închisoare vei ieşi numai mort, cu picioarele înainte” a fost răspunsul colonelului.

Auzind de aceasta, credinciosul a fugit iarăsi împreună cu sora sa la Părintele Cleopa, chiar în toiul nopţii, şi i-a spus de ameninţare. Bătrânul i-a primit, dar i-a certat:

 – Ce puţini credincioşi sunteţi! Cum să vă temeţi voi de oameni?

– Da, părinte, dar ne-a dat termen precis: cinci zile!

– Lăsaţi-l în pace, că va fi el în trei zile în puşcărie!

Într-adevăr, după trei zile, au aflat de la un judecător, că ofiţerul fusese arestat. De atunci, credinciosul nu a mai fost ameninţat. Când s-au dus din nou la Părintele Cleopa, el le-a spus: ”Niciodată să nu vă temeţi, dar nu de câţiva ofiţeri, nici de mii de ofiţeri, nici de milioane, nici de miliarde. Chiar dacă stau cu arma la ochi, cu glonţul pe ţeavă şi degetul pe trăgaci; nici o puşcă nu va lua foc, nici un glonte nu vă va nimeri, dacă sunteţi drepţi înaintea lui Dumnezeu”.

 Ioanichie Bălan, Viaţa Părintelui Cleopa,

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.